Doel van onze motorreis

Vier dagen motorrijden over goeie, vloeiende en mooie wegen binnen een straal van 500Km van onze thuishaven. Sauerland is daar een perfecte plaats voor, dat konden we bij onze eerste korte reis in 2017 reeds ondervinden. Het bewijs: Een dertig-tal blije gezichten na de vierdaagse. Dus Sauerland 2.0, met volledig andere toeren, verwacht ons. Tevens een ideale formule voor zij die reizen met de motor eens willen uittesten, voor het grote werk aangevat wordt.

De motorreis

Afspreken doen we in Heerlen/NL waar we na een versterkende koffie en ontbijtkoek aan onze vierdaagse beginnen. Nog even autostrade om dan voor vier dagen de glooiende wegen van het Sauerland te verkennen. Dag één is nog een 250Km op Duitse bodem toeren, voor dag twee en drie zijn er telkens ritten van +/- 250 en +300 Km voorzien langs plaatselijk te ontdekken schoonheden. Dag vier rijden we eerst nog een gezamenlijke wat kronkelweg om vervolgens huiswaarts te keren. Ieder naar eigen zin en op eigen tempo, zoals dit ook het ganse weekend is.

De data

Van zaterdag 12 augustus tot en met dinsdag 15 augustus 2023.

Inschrijving

Wees zeker van je plaats en schrijf meteen in via onderstaande inschrijvingslink. Door de betaling van het voorschot van € 200 is je plaats gegarandeerd.
Opgelet: je inschrijving is bindend. Indien je nadien je inschrijving annuleert vallen de mogelijke kosten ten laste van jou. Indien je reeds over een annulatieverzekering beschikt, of deze specifiek voor deze reis afsluit, gelieve dan steeds de voorwaarden van deze verzekering goed na te kijken.

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

De prijs

 • Piloot/passagier op een tweepersoonskamer (per persoon): € 329
 • Piloot op een éénpersoonskamer: Prijs Tweepersoonskamer + € 80 supplement

Inbegrepen

 • Alvorens te vertrekken een kop koffie/ thee en ontbijtkoek
 • Drie dagen verblijf in 4* hotel, half pension ( ontbijt & avondeten)
 • Elke dag keuze tussen verschillende routes op Garmin of TomTom of GSM App.
  OPGELET de ritten werden niet op voorhand verkend!
 • Vrijheid en blijheid, je bepaalt zelf het tempo en tussenstops
 • Assistentie voor GPS
 • Mogelijkheid tot gebruik van spa en zwembad in het hotel
 • Gratis Wifi en parking in het hotel
 • Clubmotbegeleider ter plaatse waar je steeds met vragen bij terecht kan

Niet inbegrepen

 • Toegangs-of tolgelden, toeristenbelasting
 • Brandstof motor
 • Overige uitgaven
 • Maaltijden en dranken die niet inbegrepen zijn in de halfpension formule of die buiten het hotel aangekocht worden
 • Annulatie- en bijstandsverzekering voor  persoon of voertuig

De reisorganisator is Reizen De Lathauwer, Gentsesteenweg 41, 9300 Aalst (aangesloten bij de VVR en verzekerd tegen financieel onvermogen door AMLIN).

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.7

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via Reizen De  Lathauwer afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5,75% van de totale reissom (minimum van 25 euro per polis)
 • Reisbijstand + bagage (max waarde 1250 euro per persoon):
  • Geografisch Europa: 3,75 euro per persoon per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per persoon
  • Wereldwijd: 6,75 euro per persoon per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per persoon
 • Combinatie van annulatie, reisbijstand en bagage: 7,75% van de totale reissom – minimum 40 euro per persoon
 • Bijstand voertuig Europa (niet geldig in België): Enkel mogelijk in combinatie met reisbijstand + bagage of de combinatieverzekering: supplement van 4,25 euro per voertuig per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – – minimum van 25 euro per voertuig
Algemene voorwaarden verzekering

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN CLUBMOT REIZEN – REIZEN DE LATHAUWER

Gaat de reis zeker door?

Minimum aantal deelnemers

Voor deze reis is er geen minimum aantal deelnemers noodzakelijk. De reis kan in principe altijd doorgaan.

Annulatie van de reis tgv Covid-19

Indien de Belgische overheid beslist dat er niet mag afgereisd worden naar de gekozen bestemming op het moment van vertrek zullen Clubmot en Reizen De Lathauwer de reis kosteloos annuleren conform de op dat moment geldende wetgeving. De kosteloze annulatie is niet van toepassing op eventueel geboekte of genoten verzekeringen, daar deze onder een andere wetgeving vallen. Voor de afgesloten verzekering verwijzen wij naar de commerciële policy van de verzekeraar op dat moment.

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1

Na het opknappertje in Heerlen (Nederland) malen we ongeveer 80 km autobaan af. Daarna, eens we Keulen voorbij zijn, beginnen we aan het echte werk: bocht naar links, bocht naar rechts, bos in, bos uit. We rijden via burchten en torens door schattige dorpjes in vakwerkstijl richting Hallenberg.

Dag 2

We vertrekken via Winterberg dat onder andere gekend is van de bobsleebaan (en andere wintersportmogelijkheden) en het downhill parcours aan de Erlebnisbrücke. Het Walkeckkasteel aan het Ederstuwmeer, net als het stadje Frankenberg, is zeker een bezoekje meer dan waard.

Dag 3

Vandaag rijden we meer zuidwaarts naar Neustadt, Marburg (de universiteitsstad) en het Rothaargebergte in de buurt van Bad Berleburch. Het wordt ongetwijfeld weer een fijne dag.

Dag 4

De terugweg wordt aangevat in de richting van  Kahler Aster, met zijn 842m hoogte is dit één van de hoogste uitkijkpunten van Sauerland. Aan de Hennesee komen we de trap naar de hemel tegen. Nog fit genoeg? Dan is hier een kleine extra uitdaging. Met de Biggesee sluiten we het hoofdstuk meren af en rijden na 200 kronkelende kilometers weer de autobaan op. Na Keulen kan iedereen zijn eigen eindbestemming ingeven op de GPS en de thuisrit aanvatten. Eens daar aangekomen kan je nog nagenieten van onze vier dagen Sauerland.

Het hotel

Haus Wiesengrund 4****

59969 Hallenberg-Braunshausen

Duitsland

sauerland
Het hotel

Binnenzwembad, sauna en spa ter beschikking

Ligging: op 20 km van Winterberg ongeveer halverwege tussen Wuppertal en Kassel

Inschrijven

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Sauerland EENpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Sauerland TWEEpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0