Doel van onze motorreis

Ontdek de verborgen parel van Frankrijk: Auvergne!

Kijk je uit naar kronkelende wegen omgeven door ongerepte natuur? Van uitgestrekte, vulkanische landschappen tot geheimzinnige diepgroene bossen, de glooiende en groene regio Auvergne in het hartje van Frankrijk is de verborgen parel die elke motorliefhebber gezien moet hebben. Een netwerk van motorvriendelijke wegen wacht op jou!

Waarom Auvergne?

Ontsnap aan de drukte van het massatoerisme en laat je betoveren door het gevarieerde landschap en het rijke verleden van de regio. Je wordt er keer op keer verrast door buitengewone plekken die zijn ontstaan door een combinatie van water en vuur. Van de sprankelende wateren van Vichy en Volvic tot de slapende vulkanische reuzen die het landschap domineren.

 1. Uitgestrekte landschappen: ontdek de ongerepte schoonheid van het departement Allier: dwaal langs kabbelende rivieren, uitgestrekte weilanden, en het eeuwenoude eikenbos van Europa. Je begrijpt meteen waarom De Planckaerts hier hun Château hebben. In het departement Puy-de-Dôme trakteren uitgedoofde vulkanen je op adembenemende panoramische uitzichten.
 2. Historische charme: verken middeleeuwse dorpjes, eeuwenoude kastelen en kerken die de rijke geschiedenis van de regio vertellen.
 3. Culinair genot: laat je in de B&B verwennen met lekkere, (h)eerlijke en (zo veel mogelijk) biologische maaltijden (ontbijt & diner).

De motorreis

Onze uitvalsbasis voor deze korte reis ligt in het departement Allier, op drie en een half uur rijden van Parijs. Vlamingen Rein en Ben verwelkomen er ons ‘à la campagne’ in hun authentieke, charmante, en prachtig gerestaureerde chambres d’hôtes & gîte.

Om iedereen de gelegenheid te geven de B&B op eigen tempo te bereiken start de reis bij aankomst in de B&B op de eerste dag van de aangeduide periode.

Gedurende de reis verblijven we in dezelfde B&B. Van hieruit heb je de vrijheid om te doen wat je zelf wil!

Beperkte plaatsen!

Deze motorreis garandeert je een unieke en persoonlijke ervaring. Reserveer snel je plek voor deze onvergetelijke ontdekkingsreis!

De data

Er zijn twee periodes mogelijk:

 • Aankomst op 20 en vertrek op 24 september 2024
 • Aankomst op 25 en vertrek op 29 september 2024

Inschrijving

Wees zeker van je plaats en schrijf meteen in via onderstaande inschrijvingslink. Door de betaling van het voorschot van € 200 is je plaats gegarandeerd.
Opgelet: je inschrijving is bindend. Indien je nadien je inschrijving annuleert vallen de mogelijke kosten ten laste van jou. Indien je reeds over een annulatieverzekering beschikt, of deze specifiek voor deze reis afsluit, gelieve dan steeds de voorwaarden van deze verzekering goed na te kijken.

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

De prijs

 • Piloot/Passagier op een TWEEpersoonskamer: 495€ per persoon
 • Piloot/Passagier gîte (Totaalprijs voor 4 personen): 1900€ (475€ per persoon)

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen
 • ontbijt & diner (diner excl. drank)
 • één sauna-avond
 • keuze uit verschillende GPS-routes (Garmin/TomTom/smartphone-app)
 • GPS-assistentie
 • vrijheid: je bepaalt zelf het tempo en de tussenstops

Niet inbegrepen

 • Toegangs- of tolgelden
 • Brandstof
 • Overige uitgaven
 • Maaltijden en dranken die niet inbegrepen zijn in de halfpension-formule of elders aangekocht worden
 • Annulatie- en bijstandsverzekering voor persoon of voertuig

De reisorganisator is Reizen De Lathauwer, Gentsesteenweg 41, 9300 Aalst (aangesloten bij de VVR en verzekerd tegen financieel onvermogen door AMLIN).

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via Reizen De  Lathauwer afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5,75% van de totale reissom (minimum van 25 euro per polis)
 • Reisbijstand + bagage (max waarde 1250 euro per persoon):
  • Geografisch Europa: 3,75 euro per persoon per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per persoon
  • Wereldwijd: 6,75 euro per persoon per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per persoon
 • Combinatie van annulatie, reisbijstand en bagage: 7,75% van de totale reissom – minimum 40 euro per persoon
 • Bijstand voertuig Europa (niet geldig in België): Enkel mogelijk in combinatie met reisbijstand + bagage of de combinatieverzekering: supplement van 4,25 euro per voertuig per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – – minimum van 25 euro per voertuig
Algemene voorwaarden verzekering

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN CLUBMOT REIZEN – REIZEN DE LATHAUWER

Gaat de reis zeker door?

Annulatie ten gevolge van onvoldoende inschrijvingen

De reis kan doorgaan vanaf zes inschrijvingen.

Indien Clubmot annuleert omwille van onvoldoende inschrijvingen zijn hier geen annulatiekosten aan verbonden voor jou als klant.

Annulatie van de reis tgv Covid-19

Indien de Belgische overheid beslist dat er niet mag afgereisd worden naar de gekozen bestemming op het moment van vertrek zullen Clubmot en Reizen De Lathauwer de reis kosteloos annuleren conform de op dat moment geldende wetgeving. De kosteloze annulatie is niet van toepassing op eventueel geboekte of genoten verzekeringen, daar deze onder een andere wetgeving vallen. Voor de afgesloten verzekering verwijzen wij naar de commerciële policy van de verzekeraar op dat moment.

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1

Aankomst in de B&B in de loop van de dag. Verwelkomingsdrink en kennismaking met de Clubmot-reisbegeleiders Erik & Sofie.

Dag 2

Zet koers naar het ‘Pays de Tronçais’. Van Montmarault gaat het richting Hérisson. Laat je meeslepen door de charme van het middeleeuwse dorpje waar kasteelruïnes stille getuigen zijn van vervlogen tijden. Dwaal door het kenmerkende Forêt de Tronçais, alvorens Lurcy-Lévis te bereiken, waar De Planckaerts vol passie aan hun château werken. In Lurcy-Lévis wacht Street Art City, een unieke plek waar muren spreken en kunstenaars hun verhalen vertellen. Niet alleen de buitengevels zijn het canvas geworden van artiesten van over de hele wereld, ook Hotel 128 is het ontdekken waard. Elke kamer van het gewezen hotel dompelt je onder in de kleurrijke en creatieve wereld van een artiest.

Interessant weetje: wie hier de route verlaat komt een dertigtal kilometer verder uit bij het racecircuit van Magny-Cours (departement Nièvre).

Op de terugweg laten we ons verleiden door het kuuroordstadje Bourbon-l’Archambault, geklasseerd als ‘Petite Cité de Caractère’, een reis door de tijd naar het middeleeuwse kasteel van de hertogen van Bourbon. Ook de nabijgelegen stad Souvigny getuigt van een rijke (religieuze) geschiedenis.

Of je kiest voor een rit richting het mooie stadje Aubusson, gelegen in het departement Creuse, waar het heerlijk vertoeven is met een hapje en een drankje aan de oevers van de gelijknamige rivier. En voor de motorsportliefhebbers: iets verderop ligt het legendarische circuit van Mas du Clos, ooit het privédomein van Ferrari-verzamelaar Pierre Bardinon, en sinds 2023 weer open voor publieke trackdays.

Auvergne dag 2

Dag 3

dag 3-1

De routes brengen ons naar het departement van de uitgedoofde vulkanen (de Puys): Puy-de-Dôme. De ene route verkent de omgeving van het grote, granieten plateau Combrailles. In het hart ervan ligt het dropje Pionsat. Kenmerkend voor deze route zijn onder andere: de indrukwekkende meander van Queuille, het kratermeer van Tazenat (‘Gour de Tazenat’), la Roche d’Agoux en het panorama van de ‘Chaîne des Puys’. Elke keer opnieuw een afwisseling van vlotte, bochtige wegen en meer landelijke slingerwegen. De andere route brengt ons zuidelijker en dichter bij de ‘Chaîne des Puys’ waar de majestueuze, iconische berg ‘Puy de Dôme’ de horizon domineert. Tijd voor een dorstlesser na al die natuurpracht. De hoofdstad van de regio is Clermont-Ferrand. Je kan er het Michelin-museum bezoeken en ook de atypische kathedraal is zeker een blik waard.

Dag 4

Vanaf Montmarault rijden we de noordelijke Limagne-regio tegemoet, met de stad Vichy als grote trekpleister langs de rivier Allier. Aan de oevers vind je voldoende gezellige, dorstlessende cafés. Een bezoek aan de stad (bekend als kuuroord en om weelderige architectuur, prachtige parken en paleizen) is niet alleen een welgekomen verpozing maar even goed een reis door de tijd.

We bevinden ons in het departement Allier maar flirten na Vichy al even met het departement Puy-de-Dôme. Opnieuw in de Allier, rijden we langs Ébreuil, geklasseerd als ‘Petite Cité de Caractère’. En iets verderop, in Bellenaves, hebben we de mogelijkheid om het automobielmuseum te bezoeken.

De lange route, daarentegen, volgt grotendeels het traject van de rivier de Sioule, met haar prachtige Gorges de la Sioule, en leid je langs de gerenommeerde wijstreek van Saint-Pourçain. De wijnen die je in de B&B geserveerd krijgt kennen immers hier hun origine. Ook Charroux, trots geklasseerd als een van ‘Les Plus Beaux Villages de France, mag niet ontbreken.

Dag 5

Rein & Ben zwaaien ons uit na een lekker ontbijt.

De B&B

B&B

Onze uitvalsbasis voor deze reis ligt in het departement Allier, op drie en een half uur rijden van Parijs. Vlamingen Rein en Ben verwelkomen er ons ‘à la campagne’ in hun authentieke, charmante en prachtig gerestaureerde chambres d’hôtes & gîte.

“Shenmen is een uitzonderlijke plek. Een plek die de kwaliteit heeft om je ‘thuis’ te laten voelen mét extraatjes zoals onder meer een zwembad en een sauna. Hier kan je volop genieten van het Franse plattelandsleven, met natuurlijke rust, weidsheid, natuurgeluiden, stilte en heldere sterrenhemels.”

De kamers en gîte getuigen van kwaliteit en creativiteit en bieden alle comfort.

Drie tweepersoonskamers

Elke kamer heeft een:

 • Ruim bed met biolatex matras (opsplitsbaar in twee eenpersoonsbedden)
 • Instapdouche met zicht op de glooiende velden
 • Wastafel
 • Afgesloten toilet

Gîte

gite

De gîte (voor vier personen) is voorzien van

 • twee slaapkamers (elk met hun eigen wastafel)
  • kamer met ruim (onsplitsbaar) tweepersoonsbed
  • kamer met twee ruime eenpersoonsbedden (stapelbed)
 • inloopdouche
 • afgesloten toilet
 • keuken
 • eettafel
 • zithoek

Faciliteiten

Verder laat Shenmen ons genieten van

 • Buitenzwembad met zonneterras (verwarmd van half mei tot eind september)
 • houtgestookte sauna (waarvan we tijdens ons verblijf 1 avond gebruik kunnen maken)
 • grote tuin vol geuren en kleuren
 • verschillende hangmatten voor een zalige siësta
 • petanquebaan
 • (h)eerlijke gezonde keuken met evenwichtige biologische maaltijden
 • kunst in huis (van de hand van de gastvrouw)
 • ruime ontbijtplek
 • ontspannen zithoek
 • bibliotheek met leesruimte
 • extra overdekt buitenzomersalon, waar je overdag heerlijk ongestoord kan lezen of ontspannen kan wegzakken in dikke kussens. Een plek waar je ‘s avonds de gouden schakering van de avondzon kan vangen tot ze ondergaat…

Inschrijven

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Auvergne 20-24 september TWEEpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Auvergne 20-24 september GITE (voor 4 personen)

800,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Auvergne 25-29 september TWEEpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Auvergne 25-29 september GITE (voor 4 personen)

800,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0