Doel van onze motorreis

De Balkan is een reisbestemming welke we bij Clubmot regelmatig aangedaan hebben. Maar Bulgarije is nu toch ettelijke jaren geleden. Dus meer dan reden genoeg om de motoren te laden en ons richting Sofia te begeven. Om dan tegenwijzerzin de parels van dit land te ontdekken of misschien op ontdekking te gaan naar wat er nog is overgebleven van de Sovjetinvloeden na de toetreding tot de EU.

De motorreis

We volgen ons gekende stramien: motor binnenbrengen, inschepen op Zaventem, motor oppikken aan luchthaven in het land van bestemming en dan gedurende een week op eigen tempo van hotel naar hotel rijden. Met andere woorden zonder zorgen een weekje op ontdekking. Voor de omkadering zorgt Clubmot.

Dus als je een allegaartje wenst van ongerepte natuur, cultuur, erfgoed, leuke dorpjes, een lekker zonnetje en dit alles verbonden door kronkelende wegen dan zit je goed bij ons.

De data

Van 17 augustus tot en met 24 augustus 2024

We kiezen voor vluchten welke in de voormiddag vertrekken en bij terugkomen in de vooravond landen. Zo hebben wat we extra tijd om van Bulgarije te kunnen genieten.

Inschrijving

Wees zeker van je plaats en schrijf meteen in via onderstaande inschrijvingslink. Door de betaling van het voorschot van € 400 is je plaats gegarandeerd.
Opgelet: je inschrijving is bindend. Indien je nadien je inschrijving annuleert vallen de mogelijke kosten ten laste van jou. Indien je reeds over een annulatieverzekering beschikt, of deze specifiek voor deze reis afsluit, gelieve dan steeds de voorwaarden van deze verzekering goed na te kijken.

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

De prijs

 • Piloot op een tweepersoonskamer: € 2029
 • Passagier samen op tweepersoonskamer: € 1449
 • Piloot Eénpersoonskamer:  prijs piloot tweepersoonskamer + € 420

Inbegrepen

 • Transport van motoren heen en terug Sofia
 • Vluchten van Zaventem naar Sofia en terug
 • 7 dagen verblijf in 4 of 5 * hotels, half pension ( ontbijt & avondeten)
 • Een GPS-route die we voor elke dag voorzien voor Garmin / Tom Tom Rider of GSM App
  OPGELET de ritten werden niet op voorhand verkend!
 • Assistentie voor GPS
 • Vrijheid en blijheid, je bepaalt zelf het tempo en tussenstops
 • Fuel protection voor de vlucht.
 • Clubmotbegeleider ter plaatse waar je steeds met vragen bij terecht kan
 • Gratis Wifi in hotels
 • Parking bij hotels
 • Toeristenbelasting
 • Aflever- en ophaallocatie van de moto’s is te Herzele, indien er voldoende deelnemers zijn uit Limburg, Vlaams-Brabant (ten Oosten van Brussel) of Antwerpen bestaat de kans dat we een bijkomende aflever- en ophaallocatie voorzien in Rotselaar (nabij Leuven).

Niet inbegrepen

 • Toegangs-of tolgelden,
 • Brandstof motor
 • Overige uitgaven,
 • Maaltijden en dranken die niet inbegrepen zijn in de halfpension –formule of die buiten het hotel aangekocht worden
 • Annulatie- en bijstandsverzekering persoon/voertuig

De reisorganisator is Reizen De Lathauwer, Gentsesteenweg 41, 9300 Aalst (aangesloten bij de VVR en verzekerd tegen financieel onvermogen door AMLIN).

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via Reizen De  Lathauwer afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 6,25% van de totale reissom (minimum van 25 euro per polis)
 • Reisbijstand + bagage (max waarde 1250 euro per persoon):
  • Geografisch Europa: 4 euro per persoon per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per persoon
 • Combinatie van annulatie, reisbijstand en bagage: 6,25% van de totale reissom + € 4 per persoon – minimum 25 euro per persoon
 • Bijstand voertuig Europa (niet geldig in België): Enkel mogelijk in combinatie met reisbijstand + bagage of de combinatieverzekering: supplement van 52 euro per voertuig per reis bovenop de afgesloten premie (annulatie en/of bijstand)
Algemene voorwaarden verzekering

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN CLUBMOT REIZEN – REIZEN DE LATHAUWER

Gaat de reis zeker door?

Annulatie ten gevolge van onvoldoende inschrijvingen

Om deze reis te kunnen laten doorgaan dienen er minimum 25 piloten ingeschreven te zijn.
Indien Clubmot annuleert omwille van onvoldoende inschrijvingen zijn hier geen annulatiekosten aan verbonden voor jou als klant.

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1

Bulgarije

Vertrekken doen we vanop Brussels Airport richting Sofia, met een tussenlanding in Warschau. De hoofdstad laten we echter snel achter ons om in de namiddag reeds naast de Servische grens naar Kyustendil te reizen. De eerste stukjes ongerepte natuur glijden reeds onder onze wielen door.

Dag 2

Bulgarije

Vandaag is Banya onze eindbestemming. We rijden door het grootste nationaal park van Bulgarije (Rila) met het beroemde Oosterse –orthodoxe klooster op 1147m boven de zee. Het kleinste stadje Melnik ( 275 inwoners nog in 2005 ) ligt ook op onze weg tegen de zuidwand van het Piringebergte.

Dag 3

Bulgarije

Als je voor de lange rit kiest ligt het volgende hotel in Asenovgrad op +/- 350Km. Voor de deelnemers die meer voor cultuur en erfgoed gaan is er een kortere rit en kan er tijd besteed worden in Plovdiv, prachtig Unesco wereld erfgoed.

Dag 4

Bulgarije

Voor we het Chervenata Stena reservaat induiken kunnen er oudheden bezocht worden, bij manier van spreken in de achtertuin van het hotel en te Backovo. Kronkelend en draaiend komen we via Kardzali aan in het volgende hotel te Svilengrad (niet ver van buurlanden Turkije en Griekenland).

Dag 5

Bulgarije

Eens een kortere rit door het Rodopegebergte, zodat er kan genoten worden van de Zwarte Zee.

Dag 6

Bulgarije

Via Burgas en Nesebar nemen we afscheid van de zee en kronkelen we door natuurparken naar Nava Zagora. ’s Avonds kunnen we ons gespreid bedje in Stara Zagora opzoeken.

Dag 7

Bulgarije

Rozenliefhebbers komen vandaag aan hun trekken maar eerst rijden we door Kazanlak met zijn Shipka Memorial Church.
Langs Rozen vallei gaat het naar Buzludzha monument, een vervallen erfenis van de Bulgaarse Communistische Partij gelegen op een 1439m hoge berg.
In het tweede deel van de dag komen we nog de Beklemetopas tegen. Deze is net geen 1600 m hoog maar wel in een skigebied. Overnachten doen we een laatste maal in Pravec.

Dag 8

Een verscheurende keuze: nog een ritje naar Montana of een bezoek aan Sofia. Beiden zijn de moeite waard, aan jou de keuze. In de namiddag motoren afstaan en weer via Warschau naar Zaventem.

De hotels

Dag 1

5* Strimon hotel Kjustendil – score Booking.com 8.6

Hotel Bulgarije dag1
Het hotel

Dag 2

4* Hot Springs Medical SPA Banya village – score Booking.com 9.2

Hotel Bulgarije dag2
Het hotel

Dag 3

4* Sani hotel Asenovgrad – score Booking.com 8.5

Hotel Bulgarije dag3
Het hotel

Dag 4

4* Park Romantica Svilengrad score Booking.com 7.8

Hotel Bulgarije dag4
Het hotel

Dag 5

4* Hotel Festa Via Pontica score Booking.com 8.4

Het hotel

Dag 6

4* Merian Palace Stara Zagora score Booking.com 7.1

Hotel Bulgarije dag6
Het hotel

Dag 7

5* Hyatt Regency hotel Pravec score Booking.com 8.3

Hotel Bulgarije dag7
Het hotel

Inschrijven

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Bulgarije Piloot EENpersoonskamer

400,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Bulgarije Piloot TWEEpersoonskamer

400,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Bulgarije Passagier

400,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0