Doel van onze motorreis

Jaarlijks halen we in het verlengde weekend van 1 mei onze motoren uit de garage en dat is dit jaar niet anders. We schotelen jullie vier dagen mooie rustige wegen, tochtjes tussen de wijnranken en Champagnehuizen voor de wielen. Genieten van de glooiende streek  en de bubbels op een boogscheut van Vlaanderen.

De motorreis

Dit keer niets van motoren binnenbrengen, geen vliegtuig in en uit, gewoon thuis inpakken, motor starten en vanaf Dinant, na een klein ontbijt, vier dagen genieten van rustige kronkelende wegen langs kastelen, natuurgebieden en prachtige panorama’s. Om dan na een deugddoende dag te kunnen genieten van de echte lekkere bubbels. Unesco Werelderfgoed  overgoten met een glamoureuze status.

De data

Van vrijdag 28 april tot en met 1 mei 2023

Indien belangstelling kan er voor een overnachting met ontbijt rond Dinant gezorgd worden op 27/04. Zo is de aanlooproute uit alle uithoeken van Vlaanderen gemakkelijker te overbruggen.( Niet inbegrepen in de aangeboden prijzen)

Inschrijving

Wees zeker van je plaats en schrijf meteen in via onderstaande inschrijvingslink. Door de betaling van het voorschot van € 200 is je plaats gegarandeerd.
Opgelet: je inschrijving is bindend. Indien je nadien je inschrijving annuleert vallen de mogelijke kosten ten laste van jou. Indien je reeds over een annulatieverzekering beschikt, of deze specifiek voor deze reis afsluit, gelieve dan steeds de voorwaarden van deze verzekering goed na te kijken.

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

De prijs

Onderstaande prijzen zijn per persoon!

Piloot/Passagier op een TWEEpersoonskamer (per persoon): € 409

Piloot op EENpersoonskamer supplement: Prijs tweepersoonskamer + € 180

Inbegrepen

 • Alvorens de reis aan te vatten een kopje koffie/thee en ontbijtkoek
 • Drie dagen verblijf in 3* hotel, half pension ( ontbijt & avondeten)
 • Elke dag keuze tussen verschillende routes (Garmin/TomTom/GSM app)
 • Een Champagne degustatie op zaterdagavond in het hotel voor het avondeten
 • Vrijheid en blijheid, je bepaalt zelf het tempo en haltes
 • Assistentie voor GPS
 • Gebruik spa en zwembad in hotel
 • Gratis Wifi in het hotel
 • Clubmotbegeleider ter plaatse waar je steeds met vragen bij terecht kan

Niet inbegrepen

 • Toegangs -of tolgelden, toeristentaks
 • Brandstof motor
 • Overige uitgaven
 • Maaltijden en dranken die niet inbegrepen zijn in de halfpension –formule of die buiten het hotel aangekocht worden
 • Annulatie- en bijstandsverzekering persoon/voertuig

De reisorganisator is Reizen De Lathauwer, Gentsesteenweg 41, 9300 Aalst (aangesloten bij de VVR en verzekerd tegen financieel onvermogen door AMLIN).

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.7

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via Reizen De  Lathauwer afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5,75% van de totale reissom (minimum van 25 euro per polis)
 • Reisbijstand + bagage (max waarde 1250 euro per persoon):
  • Geografisch Europa: 3,75 euro per persoon per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per persoon
  • Wereldwijd: 6,75 euro per persoon per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per persoon
 • Combinatie van annulatie, reisbijstand en bagage: 7,75% van de totale reissom – minimum 40 euro per persoon
 • Bijstand voertuig Europa (niet geldig in België): Enkel mogelijk in combinatie met reisbijstand + bagage of de combinatieverzekering: supplement van 4,25 euro per voertuig per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – – minimum van 25 euro per voertuig
Algemene voorwaarden verzekering

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN CLUBMOT REIZEN – REIZEN DE LATHAUWER

Gaat de reis zeker door ?

Minimum aantal deelnemers

Voor deze reis is er geen minimum aantal deelnemers noodzakelijk. De reis kan in principe altijd doorgaan.

Annulatie van de reis tgv Covid-19

Indien de Belgische overheid beslist dat er niet mag afgereisd worden naar de gekozen bestemming op het moment van vertrek zullen Clubmot en Reizen De Lathauwer de reis kosteloos annuleren conform de op dat moment geldende wetgeving. De kosteloze annulatie is niet van toepassing op eventueel geboekte of genoten verzekeringen, daar deze onder een andere wetgeving vallen. Voor de afgesloten verzekering verwijzen wij naar de commerciële policy van de verzekeraar op dat moment.

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1

Na samenkomst in Dinant, de stad van Adolf Sax, begeven we ons richting Troyes. In Givet rijden we Frankrijk binnen, komen langs Charleville-Mézières en Epernay en het Nationale Park Forét d’ Orient.

Dag 2

We verkennen het meer zuidelijke deel van  de Aube met steden zoals Langnes en Châtillon sur Seine. Voor de kaasliefhebbers komen we langs Chaource. Een dag met veel gele met groen omboorde “Michelin wegen” (op de overbekende Michelin wegenkaarten zijn dit de vlot berijdbare banen).

Dag 3

Vandaag is het westelijke gebied van Aube en het zuidelijk deel van de Marne aan de beurt. Romilly sur Seine, Sézanne en Troyes liggen op onze weg. En alle drie deze steden zijn een bezoekje meer dan waard.

Dag 4

De terugweg vatten we aan in Bar-sur-Aube. We rijden door Colmbey-les Deux-Eglises, het geboortedorp van Charles de Gaulle, en verder richting België over rustige vlotte wegen. Een afwisseling van weidse vergezichten, stukjes bos en laatste wijnranken. Geniet ten top tot in Wellin – België. Hier kan de E411 opgereden worden richting huiswaarts.

Het hotel

Hotel-Spa  Le Val Moret 3*

Rue du Maréchal Leclerc  10110 Maggnant

Hotel met spa,overdekt zwembad, sauna, hamman, jacuzzi

Ligging:

 • In gedeelte Côte des Bar / Aube
 • Op 20 minuten van de stad Troyes
 • Tussen Reims en Dijon
 • Aan het Nationale Park, La Forét d’Orient
 • Niet ver van de Bourgognestreek
Het hotel

Inschrijven

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Champagne verblijf op een EENpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Champagne verblijf op een TWEEpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0