Doel van onze motorreis

Op terugweg van de Alpenpassen vorig jaar zijn we door deze streek gereden en iedereen was heel enthousiast en blij verrast. Meer dan voldoende redenen dus om er opnieuw eens een lang weekend naar toe te trekken en andere hoeken van de Elzas/Vogezen verder te ontdekken.

De motorreis

Plaats van afspraak zal ergens onder Luxemburg liggen rond 9.30u.
Starten doen we met een koffie/thee/frisdrank en ontbijtkoek. Daarna rijden we over rustige, kronkelende wegen richting La Petite – Pierre.
Ter plaatse gaan we gedurende de volgende dagen ons vermaken op de mooie Duitse- maar vooral Franse wegen (omhoog en omlaag, bochten naar links, rechts).
Zondag hebben we dan nog een vlotte rit huiswaarts.

De data

Van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus 2024

Indien er belangstelling voor is kan er voor een extra overnachting met ontbijt (in de buurt van het beginpunt van de rit) gezorgd worden op woensdag 14/8.
Zo is de aanlooproute uit alle uithoeken van Vlaanderen gemakkelijker te overbruggen. (opgelet: niet inbegrepen in de aangeboden prijzen).

Inschrijving

Wees zeker van je plaats en schrijf meteen in via onderstaande inschrijvingslink.
Door de betaling van het voorschot van € 200 is je plaats gegarandeerd.

Opgelet:
 je inschrijving is bindend. Indien je nadien je inschrijving annuleert vallen de mogelijke kosten ten laste van jou. Indien je reeds over een annulatieverzekering beschikt, of deze specifiek voor deze reis afsluit, gelieve dan steeds de voorwaarden van deze verzekering goed na te kijken.

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling

De prijs

 • Verblijf op een tweepersoonskamer: € 399 (per persoon)
 • Verblijf op een éénpersoonskamer: € 449

Inbegrepen

 • bij start kopje koffie of thee of frisdrank en ontbijtkoek
 • 3 dagen verblijf in 3* hotel, half pension (ontbijt & avondeten)
 • verwarmd zwembad en sauna
 • elke dag keuze tussen verschillende routes voor GPS Garmin/BMW Navigator/TomTom of Smartphone app
 • vrijheid en blijheid, je bepaalt zelf het tempo en tussenstops
 • assistentie voor GPS
 • gratis Wifi in hotel
 • Clubmotbegeleider ter plaatse waar je steeds met vragen bij terecht kan
 • open parking aan hotel

Niet inbegrepen

 • toegangs-of tolgelden
 • toeristenbelasting
 • brandstof motor
 • overige uitgaven
 • maaltijden en dranken die niet inbegrepen zijn in de halfpension –formule of die buiten het hotel aangekocht worden
 • annulatie- en bijstandsverzekering persoon/voertuig

De reisorganisator is Reizen De Lathauwer, Gentsesteenweg 41, 9300 Aalst (aangesloten bij de VVR en verzekerd tegen financieel onvermogen door AMLIN).

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via Reizen De  Lathauwer afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 6,25% van de totale reissom (minimum van 25 euro per polis)
 • Reisbijstand + bagage (max waarde 1250 euro per persoon):
  • Geografisch Europa: 4 euro per persoon per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per persoon
 • Combinatie van annulatie, reisbijstand en bagage: 6,25% van de totale reissom + € 4 per persoon – minimum 25 euro per persoon
 • Bijstand voertuig Europa (niet geldig in België): Enkel mogelijk in combinatie met reisbijstand + bagage of de combinatieverzekering: supplement van 52 euro per voertuig per reis bovenop de afgesloten premie (annulatie en/of bijstand)
Algemene voorwaarden verzekering

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN CLUBMOT REIZEN – REIZEN DE LATHAUWER

Gaat de reis zeker door?

Minimum aantal deelnemers

Voor deze reis is er geen minimum aantal deelnemers noodzakelijk. De reis kan in principe altijd doorgaan.

Indien de Belgische overheid beslist dat er niet mag afgereisd worden naar de gekozen bestemming op het moment van vertrek zullen Clubmot en Reizen De Lathauwer de reis kosteloos annuleren conform de op dat moment geldende wetgeving. De kosteloze annulatie is niet van toepassing op eventueel geboekte of genoten verzekeringen, daar deze onder een andere wetgeving vallen. Voor de afgesloten verzekering verwijzen wij naar de commerciële policy van de verzekeraar op dat moment.

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1

Nadat zowel wij als onze motoren de nodige versterking gekregen hebben in het Groot Hertogdom Luxemburg duiken we dadelijk Duitsland binnen. We hebben een kortere rit van 250 km en een langere rit van 325 km. We rijden via Saarbrucken naar de Noord Vogezen. We passeren Wissenbourg  en komen alzo Frankrijk binnen waar we richting hotel rijden.

Dag 2

Vandaag rijden we over verschillende passen richting Gérardmer en op de terugweg blijven er nog steeds passen en bochten bij de vleet over (o.a. Col Du Bonhomme).

Dag 3

Vandaag rijden we meer oostwaarts, meer richting Duitsland, maar nog altijd passen met een aantal kastelen, burchten en gezellige dorpen (Fort de Mutzig, Abbaye de Hohenbourg, Haut-Koeningsbourg, Riquewihr, …) op ons programma.

Dag 4

Om de aankomst vanavond niet te laat te maken hebben we een vlotte maar nog steeds mooie terugweg uitgewerkt. Na net geen 200 km kan in Bitburg (gekend van “Bitte ein Bit”) de autosnelweg opgereden worden om via Sankt-Vith, België binnen te rijden. Vanaf de verkeerswissellaar Battice rijden we richting thuis na vier leuke dagen van bergen en bochten.

Het hotel

Aux Trois Rozes

19 Rue Principal

67290 La Petite – Pierre

France

0033  3 88 89 89 00

Elzas hotel
Het hotel

Inschrijven

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Elzas EENpersoonskamer

Resterende plaatsen: 5

Elzas TWEEpersoonskamer

Resterende plaatsen: 28