Doel van onze motorreis

Een fantastische rondreis door Ierland. Alhoewel “door” misschien niet de correcte omschrijving is maar eerder “rond” de contouren van Ierland. We volgen namelijk grotendeels de Wild Atlantic Way.  We blijven de hele tijd op Iers grondgebied (EU) en komen niet in Noord-Ierland (Verenigd Koninkrijk) dus een reispas is niet nodig.

De motorreis

We vliegen van Brussels Airport naar Dublin met Air Lingus. Op een goede kilometer van de luchthaven staan onze motoren te wachten voor de rondreis door Ierland.  We kleden ons om en vertrekken!  Onderweg kunnen we genieten van de natuurpracht van Ierland: ruige kliffen, fantastische vergezichten en wegen van allerlei pluimage. En na een slordige 2000 kilometer belanden we terug in Dublin.

ierland kaart

De data

Van 26 juni tot en met 3 juli 2024

Inschrijving

Wees zeker van je plaats en schrijf meteen in via onderstaande inschrijvingslink. Door de betaling van het voorschot van € 400 is je plaats gegarandeerd.
Opgelet: je inschrijving is bindend. Indien je nadien je inschrijving annuleert vallen de mogelijke kosten ten laste van jou. Indien je reeds over een annulatieverzekering beschikt, of deze specifiek voor deze reis afsluit, gelieve dan steeds de voorwaarden van deze verzekering goed na te kijken.

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

De prijs

 • Piloot Tweepersoonskamer: € 2.149
 • Passagier (tweepersoonskamer): € 1.579
 • Piloot Eénpersoonskamer: prijs piloot tweepersoonskamer + € 820

Inbegrepen

 • Transport motor (Herzele/Dublin/Herzele).
 • Vlucht Brussel – Dublin / Dublin – Brussel
 • Kamer op basis van halfpension.
 • Een GPS-route die we voor elke dag voorzien voor Garmin / Tom Tom Rider of GSM App
  OPGELET de ritten werden niet op voorhand verkend!
 • Assistentie voor GPS
 • Vrijheid en blijheid, je bepaalt zelf het tempo en tussenstops
 • Fuel protection voor de vlucht.
 • Clubmotbegeleider ter plaatse waar je steeds met vragen bij terecht kan
 • Toeristenbelasting
 • Aflever- en ophaallocatie van de moto’s is te Herzele, indien er voldoende deelnemers zijn uit Limburg, Vlaams-Brabant (ten Oosten van Brussel) of Antwerpen bestaat de kans dat we een bijkomende aflever- en ophaallocatie voorzien in Rotselaar (nabij Leuven).

Niet inbegrepen

 • Toegangs-of tolgelden
 • Brandstof motor
 • Overige uitgaven
 • Maaltijden en dranken die niet inbegrepen zijn in de halfpension formule of die buiten het hotel aangekocht worden
 • Annulatie- en bijstandsverzekering voor persoon of voertuig

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via Reizen De  Lathauwer afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 6,25% van de totale reissom (minimum van 25 euro per polis)
 • Reisbijstand + bagage (max waarde 1250 euro per persoon):
  • Geografisch Europa: 4 euro per persoon per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per persoon
 • Combinatie van annulatie, reisbijstand en bagage: 6,25% van de totale reissom + € 4 per persoon – minimum 25 euro per persoon
 • Bijstand voertuig Europa (niet geldig in België): Enkel mogelijk in combinatie met reisbijstand + bagage of de combinatieverzekering: supplement van 52 euro per voertuig per reis bovenop de afgesloten premie (annulatie en/of bijstand)
Algemene voorwaarden verzekering

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN CLUBMOT REIZEN – REIZEN DE LATHAUWER

Gaat de reis zeker door?

Annulatie ten gevolge van onvoldoende inschrijvingen

Om deze reis te kunnen laten doorgaan dienen er minimum 25 piloten ingeschreven te zijn.
Indien Clubmot annuleert omwille van onvoldoende inschrijvingen zijn hier geen annulatiekosten aan verbonden voor jouw als klant.

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1 Dublin – Wicklow

ierland dag1

Nadat we geland zijn begeven we ons naar de motoren die op ongeveer 1 kilometer van de luchthaven ons staan op te wachten. We kleden ons om en als opwarmertje rijden we door de Wicklow mountains.

Dit prachtige natuurgebied konden we moeilijk links laten liggen en we doorkruisen het vanuit verschillende richtingen.

We passeren Lough Tay (met wat verbeelding lijkt dit meer op een glas Guinness). En diegenen die willen kunnen een kijkje nemen in de Glendalough Monastic site.

Dag 2 Wicklow – Cork

ierland dag2

De rit van vandaag brengt ons naar Cork via voornamelijk vlotte wegen. We passeren uiteraard talloze ruïnes (kastelen, kerken, …) en even voorbij Newcastle kunnen we genieten van prachtige vergezichten. Sommige wegen zijn overgroeid door groen en worden automatisch gesnoeid wanneer er bussen en vrachtwagens doorrijden. Cork City zelf is een levendige, kosmopolitische hub die moeiteloos moderniteit combineert met geschiedenis. Wandelen langs de rivier de Lee, de historische architectuur verkennen en genieten van de bruisende sfeer van zijn cafés en restaurants is een waar genoegen.

Dag 3 Cork – Killarney

ierland dag3

In het begin van de rit, na een 10-tal kilometer, rijden we langs Blarney Castle. Misschien nog te vroeg voor een eerste stop?

Vandaag bereiken we de Westkust van Ierland en kunnen we proeven van een eerste gedeelte van de Wild Atlantic Way.

We rijden de Ring of Beara en deze autoweg moet in schoonheid zeker niet onderdoen voor de meer populaire Ring of Kerry.
De Ring of Beara start in Glengarriff en in Adrigole maken we even een ommetje (en keren we nadien op onze bandensporen terug) want de Healey Pass willen we jullie niet ontzeggen. Normaal gezien proberen we heen en terug te vermijden maar we hopen dat jullie ons dit ommetje vergeven. Ook naar Ballaghboy rijden we een stukje heen– en terug.

We volgen de Ring of Beara verder en rijden daarna door het Killarney National Park en waar gisteren de vergezichten eerder uitzondering waren kunnen we hier genieten van de prachtige natuur en uitzichten van het Ierse eiland.

Overnachten doen we in The Brehon Hotel & SPA te Killarney. De meeste hotels in de streek gaven aan ons niet te kunnen ontvangen dus moesten we het een trapje hoger zoeken.

Dag 4 Killarney – Galway

Ierland dag 4

We rijden een stuk van de Ring of Kerry waar de Gap of Dunloe ook een deel van is.
Deze kloof is een smalle bergpas in het graafschap Kerry en biedt spectaculaire uitzichten op de omringende bergen en meren. Het is een populaire bestemming voor toeristen die willen genieten van de adembenemende natuurlijke schoonheid van Ierland en dat is dan ook de reden waarom deze kloof te mijden is tussen 10 uur ’s morgens en 19 uur ’s avonds.
Wil je de wandelaars, fietsers en plaatselijke koetsiers en koetsen vermijden op deze smalle weg dan moet je ’s morgens niet te lang talmen.
Een vroeg ontbijt en dan wegwezen?

Vandaag staan ook de Cliffs of Moher op ons programma. Deze indrukwekkende kliffen rijzen hoog boven de Atlantische Oceaan uit en bieden adembenemende uitzichten op de ruige kustlijn en de omliggende natuur. Ze zijn een van de meest populaire toeristische attracties in Ierland vanwege hun spectaculaire schoonheid.

In het kleine dorpje Doolin kunnen we misschien een korte drankstop inlassen?

Een 17-tal kilometer verder ligt Fanore Beach, een zogeheten “Blue flag” strand.

En we stoppen ook even aan de ruïne van Corcomroe Abbey.

We overnachten in het Clayton Hotel in Galway.

Dag 5 Galway – Westport

Ierland dag5

We halen vandaag niet de witte zakdoek boven om Michel Sardou te begeleiden maar maken wel kennis met “Les lacs du Connemara”.

Het prachtige Kylemore Abbey kan bezocht worden maar een 700-tal meter voorbij de hoofdingang kan je net zo goed even stoppen om een glimp op te vangen van dit indrukwekkende bouwwerk.

En we hebben geluk (hopelijk) want The Misunderstood Heron (reiger) foodtruck is geopend. Het prachtige uitzicht krijg je er gratis bij.

Dag 6 Westport – Bundoran

Ierland dag 6

De laatste dag dat we de Wild Atlantic Way volgen dus alle ingrediënten van de vorige dagen zitten in deze dag vervat.

We overnachten in Bundoran, in het Allingham Arms Hotel gelegen aan de kust.

Deze stad is bekend om zijn prachtige kustlijn, zandstranden en populaire surflocaties, en het is een geliefde bestemming voor toeristen die willen genieten van de Ierse kust en de ontspannen sfeer.

Voor diegenen die dit wensen is er nog een extra lus via Donegal voorzien.

Dag 7 Bundoran – Dublin

Ierland dag7

Vandaag rijden we naar Dublin.

Er werden 2 routes voorzien. Een XL versie die meer richting binnenland gaat (400 km) of een route die vlottere banen combineert met mogelijke toeristische bezoekjes zoals bijvoorbeeld Trim Castle (250 km).
Het kasteel is een van de grootste en best bewaarde middeleeuwse kastelen in Ierland en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het land.

Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in de 12e eeuw door de Normandiërs en diende als een strategisch bolwerk in de Anglo-Normandische verovering van Ierland. Het is gelegen aan de oevers van de rivier de Boyne en wordt omringd door een gracht. Het kasteel bestaat uit een indrukwekkende grote vierkante toren, ook wel bekend als de Keep, en een binnenplaats met bijgebouwen.

Trim Castle was het toneel van verschillende historische gebeurtenissen, waaronder conflicten tijdens de middeleeuwse geschiedenis van Ierland. Het kasteel werd ook gebruikt als filmlocatie voor enkele scènes van de bekende film “Braveheart” uit 1995, wat bijdroeg aan de bekendheid van het kasteel.

Dag 8 Dublin – Brussel

Tabernas woestijn

Afhankelijk van de locatie en het tijdstip waarop we de moto’s moeten inleveren behoort een rondritje of een kort bezoekje aan Dublin misschien nog tot de mogelijkheden. Om16u30 tekenen we present op de luchthaven van Dublin voor onze terugvlucht naar Brussels Airport.

De hotels

Dag 1 – Parkview Hotel, Newtownmountkennedy ***

hotel ierland 1
Het hotel

Parkview Hotel, Main Street, Newtownmountkennedy, Co. Wicklow A63 FX72

Dag 2 – Clayton Hotel Cork City ****

hotel ierland 2
Het hotel

Lapps Quay, Cork city

Dag 3 – Brehon Hotel ****

ierland hotel dag 3
Het hotel

Muckross Road, Killarney, Co. Kerry V93 RT22

Dag 4 – Clayton Hotel Galway ****

ierland hotel dag 4
Het hotel

Monivea Road, Ballybrit, Galway H91 D526

Dag 5 – Castlecourt Hotel ****

ierland hotel dag 5
Het hotel

Castlebar Street, Westport, Co. Mayo F28 NX84

Dag 6 – Allingham Arms Hotel ****

ierland hotel dag 6
Het hotel

West End, Bundoran, Co. Donegal F94 XNH0

Dag 7 –  Fitzpatrick Castle Dublin ****

ierland hotel dag 7
Het hotel

Killiney Hill Road, Killiney, Co. Dublin A96 N125

Inschrijven

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Ierland Piloot EENpersoonskamer

Resterende plaatsen: 4

Ierland Piloot TWEEpersoonskamer

Resterende plaatsen: 10

Ierland Passagier

Resterende plaatsen: 5