Doel van onze motorreis

We stellen een motortrip voor die vertrekt in Venetië en eindigt in Rome. Onderweg doen we ook nog Firenze en Siena aan. De verbindingsritten brengen ons door fantastische landschappen en over beroemde wegen, zoals de Strade Bianche, in het spoor van Benoot, Van Aert, Cancellara en vele anderen.

Omdat we deze reis maken naar de bakermat van onze cultuur, hebben we een bijzondere formule bedacht. Deze reis gaat volgens de 4 x 2 formule: vier hotels waar we telkens twee maal na mekaar overnachten.

De hotels zijn zodanig gekozen dat ze niet te ver liggen van het centrum van een belangrijke stad. Zodoende kan je ervoor kiezen om elke 2de dag niet op motortrip te gaan, maar met de taxi of de motor de nabijgelegen stad te bezoeken. Met de motor wel opletten of je de stad in mag (boetes!!) en daarom best steeds dadelijk op een voorgeschreven parking gaan staan en niet tot in het centrum proberen te raken. De liefhebbers krijgen dus de kans om telkens een dag op uitstap te gaan in Venetië, Firenze, Siena en Rome. Omdat we denken dat je dan allicht liever in de stad een restaurantje doet en om te vermijden dat je 2 keer betaalt voor een avondmaal, zitten de avondmalen voor elke 2de dag niet in het arrangement. Je kan nog altijd beslissen of je in het hotel wil dineren of niet. De begeleiders zullen dat in goede banen leiden. Voor alle duidelijkheid nog even meegeven dat we op diezelfde tweede dag voor de kilometerfreaks onder ons ook telkens weer een korte en een lange route doorheen de regio voorzien.

De motorreis

Deze Clubmotreis leidt je via pittoreske routes door de prachtige landschappen van Veneto, Trentino, Lombardije, Toscane, Umbrië, Lazio, …

De data

Van donderdag 14 mei 2019 tot en met vrijdag 22 mei 2020.

De vluchten

14/05 :  Brussel-Venetie: 10u00-11u40

22/05 :  Rome-Brussel: 17u50-19u55

Inschrijving

Je kan gerust inschrijven, gebruik daarvoor onderstaande inschrijvingslink. Bij wijze van voorschot vragen we € 200 te betalen bij de voorinschrijving. Opgelet: je inschrijving is bindend en kan slechts geannuleerd worden indien je zelf hiervoor een annulatieverzekering hebt afgesloten.
Indien u samen reist met een partner dient u elk afzonderlijk in te schrijven, u kan de naam van uw partner invullen in het daarvoor voorziene vak.

De prijs

Passagier 2 persoonskamer € 1489

Piloot 2 persoonskamer € 1889

Piloot 1 persoonskamer € 2369

Inbegrepen

 • Transport van uw motor Gent naar Venetië / Rome naar Gent.
 • Vluchten Brussel – Venetië en Roma – Brussel.
 • Afwisselend kamer in halfpension (avondeten/ontbijt) en kamer met ontbijt
 • Gratis parking voor de motor aan de hotels
 • Voor elke dag wordt een kortere- en langere route op GPS voorzien (Garmin / Tom Tom Rider) (opgelet: de routes werden NIET op voorhand verkend)
 • Assistentie voor GPS via onze specialist “Waypoint” te Leuven
 • Vrijheid en avontuur

Niet inbegrepen

 • Afwisselend avondeten
 • Alle toegangsgelden tot musea, enz.
 • Brandstof motor
 • Parkinggelden die hotelier eventueel vraagt voor bewaking motor
 • Overige maaltijden en dranken (tijdens de rit, bijvoorbeeld)
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Verzekering (persoon/voertuig), pechverhelping en technische bijstand
Hotel wordt gereserveerd via Reizen De Lathauwer, Leopoldlaan 100, 9300 Aalst.

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering die we allemaal hebben raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig. Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima. Zoniet kan je deze via ons afsluiten bij Touring Verzekeringen (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5,4% van de totale reissom (+ € 3 opmaak polis)
 • Bijstandsverzekering persoon: € 3 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) voor Europa
 • Bijstandsverzekering persoon: € 6 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) voor verre reizen (Afrika, Azië …)
 • Bijstandsverzekering persoon + voertuig: € 5,5 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)
 • Combi annulatie- en verzekering bijstand personen: 6,5% van de totale reissom (+ € 3 opmaak polis)
  • Ook nog uit te breiden met bijstand aan voertuig (motor): € 2,5 per voertuig per dag (incl dag van heen- en terugreis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)

 Tarieven onder voorbehoud van wijziging door de verzekeringsmaatschappij (Touring)

Algemene voorwaarden verzekering

De hotels

Dag 1 & 2: 14-15 mei 2020

Mogliano Veneto – Villa Braida

Italië dag 1 en 2
Het hotel

Dag 3 & 4: 16-17 mei 2020

Fiesole – Villa Fiesole

Italië dag 3 en 4
Het hotel

Dag 5 & 6: 18-19 mei 2020

Asciano – Hotel Montaperti

Italië dag 5 en 6
Het hotel

Dag 7 & 8: 20-21 mei 2020

Roma – Hotel Selva Candida

Italië dag 7 en 8
Het hotel

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1: Luchthaven – Venetië

reisplanning-dag-1

We rijden door Veneto, een regio in NO van Italië, richting de Dolomieten, een bergketen in Italië die deel uitmaakt van de Zuidelijke Alpen en in 2009 toegevoegd werd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

We landen al rond het middaguur op de luchthaven van Venetië. Het hotel is maar 16 km ver, dus wie dat wil kan vandaag al richting Venetië trekken. Voor de anderen hebben we reeds een mooie rit richting Dolomieten in petto.

Dag 2: Venetië – Venetië

reisplanning-dag-2

Als motorrijder zijn er veel plaatsen waar je een keer geweest moet zijn, maar een rit door de Italiaanse Dolomieten staat bij veel motorrijders bovenaan het lijstje. In Italië zijn de Dolomieten misschien wel de mooiste bestemming voor een vakantie op de motor. Typisch voor de Dolomieten zijn de steile rotswanden en pieken die een uniek landschap opleveren. De Dolomieten zijn dan ook officieel UNESCO Werelderfgoed.

Natuurlijk is een bezoek aan de Dogenstad ook een optie. De mooiste bezienswaardigheden van Venetië opsommen is een bijna onmogelijke taak. Vanaf het moment dat je voet zet in deze stad vol met bruggen, bootjes en uitzonderlijke uitzichten, lijkt alles wel een monument. Eens je vanuit het busstation de brug overstapt, kom je terecht in het authentieke en prachtige centrum van de stad. Waar je ook kijkt: er is heel wat te doen in Venetië!

Dag 3: Venetië – Firenze

reisplanning-dag-3

We verlaten de regio Veneto en rijden via Emilia-Romagna Toscane binnen. Via de Po-vlakte en de Po-delta, langszij o.a. Bologna en Imola zetten we koers naar de ruggengraat van Italië, de prachtige Apennijnen.

De Apennijnen strekken zich uit over vrijwel het gehele schiereiland, beginnend in Ligurië in het noordwesten van Italië tot in Calabrië.

Dag 4: Firenze – Firenze

reisplanning-dag-4

De lange rit vandaag toert door de Apennijnen en maakt dan een lange lus naar het westen waardoor een bezoekje aan Lucca of Pisa een eventuele optie is. De korte route neemt het gedeelte in de Apennijnen over en passeert langs Pistoia.

Firenze is naast een kunststad ook een zeer levendige, bruisende stad. Struin rond over de talloze marktjes en rust uit op een van de vele pleintjes met een ijsje in je hand. Firenze is niet alleen op cultureel vlak een hoogvlieger, een bezoek aan deze prachtige stad biedt voor elk wat wils.

Dag 5: Firenze – Siena

reisplanning-dag-5

En het wordt alleen maar beter …!

Beide routes vandaag leiden je door het schitterende Toscane, de regio die synoniem staat voor sprookjesachtige landschappen, prachtige kunstwerken, mooie oude steden en lekker eten. Niet voor niets wordt Toscane gezien als de streek in Italië waar ‘La dolce vita’ zijn oorsprong vindt.

Een rit door deze regio, met zijn cipressenlanen naar eenzame boerderijen, de middeleeuwse torens van San Gimignano en een glas Chiantiwijn op een namiddagterras, wat kunnen we nog meer wensen?

Dag 6: Siena – Siena

reisplanning-dag-6

Castellina in Chianti, San Gimignano, Volterra … tot zelfs de Middellandse zeekust (lange route) staan vandaag op het programma.

En we wanen ons even wielrenner, de ‘strade bianche’ staan immers ook op het programma …

Siena is misschien wel de meest fotogenieke stad van Toscane. Het schelpvormige Piazza del Campo, de smalle straatjes, stuk voor stuk deel van een eigen contrada, zoals de wijken in Siena heten. Siena is na Firenze de mooiste stad van Toscane. Wil je lekker eten of gewoon genieten van een glas wijn dan kun je terecht in één van de talrijke trattoria, ristorante, pizzeria of enoteca.

Dag 7: Siena – Rome

reisplanning-dag-7

Iets dat niet veel mensen direct met Toscane zullen associëren zijn warmwaterbronnen. Meestal denkt men dan vaak aan Japan en IJsland. De warmwaterbronnen van Toscane zijn dan ook (nog) niet heel bekend bij het grote publiek. De bronnen zijn zeker een bezoekje waard als je in de omgeving verblijft en beide routes vandaag passeren dan ook aan zo’n warmwaterbron.

We verlaten het prachtige Toscane en rijden Lazio binnen. De regio Lazio wordt vaak over het hoofd gezien, doordat hoofdstad Rome alle aandacht opeist. Toch is Lazio één van de mooiste regio’s van Italië. Lazio ligt midden in Italië aan de Tyrreense Zee (waarlangs de lange route vandaag passeert) en heeft enkele mooie stranden, die in Italië grote populariteit genieten. Het landschap is licht glooiend en vooral in het zuiden ongekend mooi.

Dag 8: Rome – Rome

reisplanning-dag-8

Ook vandaag weer de complete vrijheid: ofwel één van de VIER (!!) voorgestelde routes ofwel een dagje rondkuieren in het betoverende Rome.

De twee langste routes van vandaag slingeren zich door de Apennijnen naar de Abruzzen, één van de mooiste en meest ongerepte regio’s van Italië. De koninginnenrit doet Amatrice en L’Aquila aan. Deze beide routes leiden je door één van de mooiste berglandschappen van deze reis. Werkelijk een ‘topper’!

Rome moeten we niet meer voorstellen, een fantastische stad met volop Italiaanse flair en een waar openluchtmuseum.

Dag 9: Rome – Luchthaven

reisplanning-dag-9

De retourvlucht vertrekt pas om 17:50. We hebben dus nog voldoende tijd om een half dagje rond te toeren of ons bij een glaasje te laten uitwaaien langs de Middellandse zeekust, nagenietend van wat ontegensprekelijk weer een fantastische Clubmotreis zal zijn geweest.

Gaat de reis zeker door ?

Voor elke reis hebben we een minimumaantal deelnemers nodig. De laatste jaren werd op onze reizen dit minimum steeds gehaald.

Indien in uitzonderlijke omstandigheden de reis toch zou afgelast worden brengen we je daar uiteraard zo snel mogelijk van op de hoogte en storten we het betaalde voorschot integraal terug.

Inschrijven

Italië Piloot TWEEpersoonskamer

Resterende plaatsen: 0

Italië Passagier TWEEpersoonskamer

Resterende plaatsen: 0

Italië piloot EENpersoonskamer

Resterende plaatsen: 0