Doel van onze motorreis

“La dolce vita!!”

Het prachtige Italië blijft een vaste waarde in ons aanbod. Het land biedt immers de perfecte mix van schitterende natuur, mooie cultuur, een niet te versmaden gastronomie en een fantastisch landschap om ontspannen in rond te toeren.

De motorreis

We starten in Venetië, geven jullie de kans om deze inspirerende stad te bezoeken of nog de eerste dag richting Dolomieten te trekken. Daarna gaat het richting Firenze, rijden we door de Apennijnen, proeven we van de prachtige Toscaanse regio, doen we een uitstapje naar de Ligurische Zee om te eindigen in Milaan. Zonder twijfel voor iedereen wat wils.

De data

Van donderdag 19 mei tot en met vrijdag 27 mei 2022

Inschrijving

Wees zeker van je plaats en schrijf meteen in via onderstaande inschrijvingslink. Alleen op die manier kunnen wij je garanderen dat je plaats gereserveerd is.
Opgelet: je inschrijving is bindend. Indien je nadien je inschrijving annuleert vallen de mogelijke kosten ten laste van jou. Indien je reeds over een annulatieverzekering beschikt, of deze specifiek voor deze reis afsluit, gelieve dan steeds de voorwaarden van deze verzekering goed na te kijken.

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

De prijs

Italië piloot tweepersoonskamer: € 1869

Italië passagier: € 1569

Italië piloot eenpersoonskamer supplement: € 400

De vluchten

19/05 :  Brussel-Venetie: 9u55 – 11u55

27/05 :  Milaan-Brussel: 18u40 – 20u10

Inbegrepen

 • Elke dag meerdere routes, in te laden op je GPS-toestel (Garmin / Tom Tom Rider – opgelet: de routes werden NIET op voorhand verkend)
 • Transport van je motor (Wetteren naar Italië en terug).
 • Vluchten heen en terug.
 • Kamer met halfpension
 • Parking voor de motor bij het hotel.
 • Begeleiding door Clubmot ter plaatse gedurende de ganse reis
 • GPS-assistentie via onze specialist “Waypoint
 • te Leuven.
 • Vrijheid en avontuur

Niet inbegrepen

 • Alle toegangsgelden.
 • Brandstof motor.
 • Parkinggelden die hotelier eventueel vraagt voor bewaking motor.
 • Maaltijden en dranken die niet inbegrepen zijn in de halfpension-formule of die buiten het hotel aangekocht worden.
 • Alle persoonlijke uitgaven.
 • Annulatie- en bijstandsverzekering persoon/voertuig

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via ons afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5,5% van de totale reissom
 • Bijstandsverzekering persoon: € 3 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis voor Europa (minimaal € 25/polis)
 • Bijstandsverzekering persoon: € 6 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis voor verre reizen (Afrika, Azië …) (minimaal € 25/polis)
 • Bijstandsverzekering persoon + voertuig: € 7 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (dekking voertuig enkel geldig in Europa) (minimaal € 25/polis)
 • Combi annulatie- en verzekering bijstand personen: 7,5% van de totale reissom (minimaal € 40/persoon)
  • Ook nog uit te breiden met bijstand aan voertuig (motor): € 4 per voertuig per dag (incl dag van heen- en terugreis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)

Tarieven onder voorbehoud van wijziging door de verzekeringsmaatschappij (VAB).

Deelnemers die dit jaar een verzekering afsloten bij Touring voor een reis die niet kon doorgaan omwille van Covid19, gelieve contact op te nemen met Reizen De Lathauwer via clubmot@reizendl.be ; zij zullen dan nakijken met Touring of deze verzekering opnieuw kan gebruikt worden.

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN CLUBMOT REIZEN – REIZEN DE LATHAUWER

Gaat de reis zeker door ?

Annulatie ten gevolge van onvoldoende inschrijvingen

Er dienen minimum 25 piloten ingeschreven te zijn.
Indien Clubmot annuleert omwille van onvoldoende inschrijvingen zijn hier geen annulatiekosten aan verbonden voor jouw als klant.

Annulatie van de reis tgv Covid-19

Indien de Belgische overheid beslist dat er niet mag afgereisd worden naar de gekozen bestemming op het moment van vertrek zullen Clubmot en Reizen De Lathauwer de reis kosteloos annuleren conform de op dat moment geldende wetgeving. De kosteloze annulatie is niet van toepassing op eventueel geboekte of genoten verzekeringen, daar deze onder een andere wetgeving vallen. Voor de afgesloten verzekering verwijzen wij naar de commerciële policy van de verzekeraar op dat moment.

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1: Zaventem – Venetië

Twee uren na ons vertrek in Zaventem komen we aan in Venetië waar we kunnen kiezen tussen een bezoek aan Venetië of een rondrit richting Dolomieten.

italie 2022 dag 1

Dag 2: Venetië – Fiesole

De tweede dag brengt ons via de Apennijnen naar Fiesole. Onderweg is er de mogelijkheid om Bologna te bezichtigen of voor de liefhebbers het Ducati museum of het circuit van Imola.

Dag 3: Fiesole – Perugia

Vandaag rijden we door de prachtige Chianti-streek met z’n vele wijngaarden en charmante dorpen. De korte route brengt ons langs het mooie Lago Trasimeno. We overnachten in Perugia, de hoofdstad van de regio Umbrië.

Dag 4: Perugia – L’Aquila

We verlaten de regio Umbrië richting de Abruzzen. We rijden langs Assisi, een bekend bedevaartsoord. Schitterende routes brengen ons naar het volgende hotel in L’Aquila, hoofdstad van de Abruzzen.

Dag 5: L’Aquila – Lago di Bolsena

De Abruzzen laten we links liggen en vervangen deze door de Apennijnen. We rijden door adembenemende natuurparken, de Parco Regionale del Sirente-Velino, om er maar één te noemen. Via de provincie Rieti rijden we naar het Lago di Bolsena, het grootste kratermeer van Europa met in het meer twee kleine eilanden: Isola Martana en Isola Bisentina.

Dag 6: Lago di Bolsena – Asciano (Siena)

Vertrekkend aan het Lago di Bolsena verkennen we opnieuw een aantal mooie natuurparken. Een ommetje naar de warmwaterbronnen van Saturnia is zeker een aanrader. Onderweg passeren we een aantal typische Toscaanse dorpjes zoals Monticiano, Roccastrada, Manciano en nog vele anderen.

Dag 7: Asciano

Op de zevende dag kan er gerust worden. Een bezoek aan Siena met zijn heel goed behouden middeleeuwse stadsbeeld is een optie maar we bieden voor de liefhebbers uiteraard ook prachtige ritten in het Toscaans landschap aan. Typische dorpjes zoals San Gimignano en Volterra lonen zeker de moeite en de rit brengt je ook langs de Crete Senesi, één van de mooiste regio’s van Toscane.

Dag 8: Asciano – Rapallo

De Apennijnen zorgen opnieuw voor onze dagelijkse portie rijplezier. We rijden langs Pistoa, een kleiner stadje in Toscane maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook hier zijn de natuurparken alom aanwezig op onze routes en een bezoek aan Unesco Werelderfgoed Cinque Terre met zijn 5 kleurrijke dorpen mag uiteraard niet ontbreken.

Dag 9: Rapallo – Luchthaven Milaan

Helaas zijn we bijna aan het einde van onze reis. Om af te sluiten schotelen we nog enkele mooie ritten voor langs de rand van de Apennijnen om uiteindelijk de luchthaven van Milaan Linate te bereiken waar we onze moto’s inleveren.

De hotels

Dag 1: Mogliano Veneto – Villa Braida 4*

Het hotel

Dag 2: Fiesole – Pensione Bencistà 3*

Het hotel

Dag 3: Perugia – Relais dell’Olmo 4*

Het hotel

Dag 4: L’Aquila – La Compagnia Del Viaggiatore 3*

Het hotel

Dag 5: Bolsena – Lido Beach & Palace 4*

Het hotel

Dag 6 & 7 Siena – Hotel Montaperti 4*

Het hotel

Dag 8: Rapallo – Grand Hotel Bristol 4*

Het hotel

Inschrijven

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Italië Piloot EENpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Italië Piloot TWEEpersoonskamer

Resterende plaatsen: 4

Italië Passagier

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0