Doel van onze motorreis

Niet één, niet twee maar drie landen bieden we je aan in één reis. Cultureel erfgoed, natuurpracht, oude en recentelijke geschiedenis, bergen, kust, …. en dit verbonden door rustige wegen. Cruisen in zachte temperaturen en zon, de zomer tegemoet. Deze Balkanreis heeft voor 95% een ander traject dan eerdere edities.

De motorreis

Vertrekken doen we vanaf Brussels Airport naar Zagreb, waar we onze motoren oppikken en dadelijk aan onze elf dagen durende reis beginnen. Dagelijks verplaatsen we ons van hotel naar hotel ( op één uitzondering na, de rustdag) om zo een deel van de Balkan te kunnen ontdekken.

De data

Vertrek: donderdag 20/05/2021  Zaventem 09u45 naar Zagreb 11u25

Terug: zondag 30/05/2021 Zagreb 17u55 naar Zaventem 19u45

Inschrijving

Wees zeker van je plaats en schrijf meteen in via onderstaande inschrijvingslink. Heb je een tegoedbon van Reizen De Lathauwer dan kan je deze voor deze reis gebruiken en dit aangeven bij inschrijving. Indien je geen tegoedbon van Reizen De Lathauwer hebt of deze niet wenst te gebruiken voor deze reis vragen we je een voorschot van € 200 te betalen via overschrijving. Gelieve het voorschot te betalen binnen de 5 werkdagen. Alleen op die manier kunnen wij je garanderen dat je plaats gereserveerd is.
Opgelet: je inschrijving is bindend. Indien je nadien je inschrijving annuleert vallen de mogelijke kosten ten laste van jou. Indien je reeds over een annulatieverzekering beschikt, of deze specifiek voor deze reis afsluit, gelieve dan steeds de voorwaarden van deze verzekering goed na te kijken.

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

De prijs

Piloot tweepersoonskamer                        € 1499

Passagier tweepersoonskamer                 € 1159

Piloot éénpersoonskamer                           Prijs piloot tweepersoonskamer + supplement € 250

Inbegrepen

 • Motortransport van Wetteren naar Zagreb en terug
 • Vluchten Zaventem – Zagreb en Zagreb – Zaventem
 • Overnachten in 3 & 4 sterrenhotels op basis van half pension
 • Uitgewerkte routes (kort en lang per dag) voor GPS: Garmin en TomTom (routes werden niet op voorhand verkend)
 • Gps assistentie
 • Begeleiding door Clubmot ter plaatse gedurende de ganse reis
 • Vrijheid, blijheid en avontuur

Niet inbegrepen

 • Brandstof
 • Persoonlijke uitgaven
 • Tol en toegangsgelden
 • Dranken en maaltijden welke niet in het halfpension regime zitten
 • Annulatie- en bijstandsverzekeringen

De reisorganisator is Reizen De Lathauwer, Gentsesteenweg 41, 9300 Aalst (aangesloten bij de VVR en verzekerd tegen financieel onvermogen door AMLIN).

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via ons afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5% van de totale reissom (minimum van 25 euro per polis)
 • Reisbijstand:
  • Europa: 3 euro per persoon dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per polis
  • Wereldwijd: 6 euro per persoon dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per polis
 • Reisbijstand + bagage (max waarde 1250 euro per persoon):
  • Europa: 3,25 euro per persoon dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per polis
  • Wereldwijd: 6,25 euro per persoon dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per polis
 • Combinatie van annulatie, reisbijstand en bagage: 7% van de totale reissom – minimum 40 euro per polis
 • Bijstand voertuig Europa (niet geldig in België): Enkel mogelijk in combinatie met reisbijstand, reisbijstand + bagage of de combinatieverzekering: supplement van 3,9 euro per voertuig per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – – minimum van 25 euro per polis

Deelnemers die dit jaar een verzekering afsloten bij Touring voor een reis die niet kon doorgaan omwille van Covid19, gelieve contact op te nemen met Reizen De Lathauwer via clubmot@reizendl.be ; zij zullen dan nakijken met Touring of deze verzekering opnieuw kan gebruikt worden.

Algemene voorwaarden verzekering

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Clubmot reizen – reizen de lathauwer

Gaat de reis zeker door?

Annulatie ten gevolge van onvoldoende inschrijvingen

Om deze reis te kunnen laten doorgaan dienen er minimum 25 piloten ingeschreven te zijn.
Indien Clubmot annuleert omwille van onvoldoende inschrijvingen zijn hier geen annulatiekosten aan verbonden voor jou als klant.

Annulatie van de reis tgv Covid-19

Indien de Belgische overheid beslist dat er niet mag afgereisd worden naar de gekozen bestemming of indien de bestemming een rode zone is op het moment van vertrek zullen Clubmot en Reizen De Lathauwer de reis kosteloos annuleren conform de op dat moment geldende wetgeving. De kosteloze annulatie is niet van toepassing op eventueel geboekte of genoten verzekeringen, daar deze onder een andere wetgeving vallen. Voor de afgesloten verzekering verwijzen wij naar de commerciële policy van de verzekeraar op dat moment.

De hotels

*Opgelet, nog niet alle hotels werden bevestigd en zijn dus onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 1 Banja Luka – Hotel St. Georgie

Balkan hotel dag 1
Het hotel

Dag 2 Sutjeska – Hotel Mladost 3*

Balkan hotel dag 2
Het hotel

Dag 3 Mostar – Amicus 3*

Balkan hotel dag 3
Het hotel

Dag 4 Sibenik – Hotel Panorama 4*

balkan hotel dag 4
Het hotel

Dag 5 Donji Niksic – Mirjana Rastoke 4*

Balkan hotel dag 5
Het hotel

Dag 6, 7 Ankaran – Hotel Convent 4*

Balkan hotel dag 6 en 7
Het hotel

Dag 8 Bohinj – Hotel Jezero 4*

Balkan hotel dag 8
Het hotel

Dag 9 Velenje – Hotel Paka 4*

Balkan hotel dag 9
Het hotel

Dag 10 Lasko – Hotel Thermana 4*

Balkan hotel dag 10
Het hotel

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1 : 20/05/2021 Zaventem – Zagreb – Banja Luka

Balkan dag 1

Twee uur na vertrek in Zaventem zijn we reeds bij onze motoren in Zagreb en honderd kilometer verder rijden we al de Bosnische grens over naar het eerste natuurpark Kozara met het Monument van de Revolutie. De Servische-Ortodoxe Christus Verlosserkathedraal is één van de vele bezienswaardigheden van Banja Luka.

Dag 2 : 21/05/2021  Banja Luka – Sutjeska

Balkan dag 2

Daar het nog het begin van de reis is en we dus nog fris zijn rijden we vandaag de langste rit naar het Nationaalpark Sutjeska met als hoogste punt Maglic (2386m). Maar eerst komen we langs Sarajevo waar nog steeds littekens van de burgeroorlog merkbaar zijn (zoals de “Rozen van Sarajevo”). Eerder hadden in 1984 de Olympische Winterspelen hier plaats maar wat rest, zoals de bobsleepiste, is vergane glorie. Overnachten doen we niet ver van het Tjentiste War Memorial WO II.

Dag 3: 22/05/2021 Sutjeska – Mostar

Balkan dag 3

We verplaatsen ons via het meest zuidelijke stadje Trebinje met een uit de 17de eeuw daterende Arslanagic brug. Hier bevinden we ons op een steenworp van de grens met Montenegro. Een tussenstop kan aan de bron van de Runa rivier. In Mostar is het oude stadsgedeelte met De Stan Most brug meer dan een aanrader.

Dag 4: 23/05/2021 Mostar – Sibernik

Balkan dag 4

Tijd om de Adriatische zee even op te zoeken met de mogelijkheid om de met Unesco Werelderfgoed gelauwerde steden Split en Sibernik te bezoeken. Voor zij die eens in hogere sferen wensen te vertoeven is het ommetje naar de Sveti Jure een aanrader. Blijkbaar zou in vergelijking hiermee de Stelvio maar klein bier zijn.

Dag 5: 24/05/2021 Sibernik – Donji Miksic

Balkan dag 5

Vandaag zullen het watervallen, watervallen en nog eens watervallen worden. Eerst weer even Bosnië –Herzegovina binnen naar Martin Brot en dan naar het grote werk in het Nationaal natuurpark  Plitvicka Jezera. Wat ook vermeld is op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Dag 6: 25/05/2021 Donji Miksic – Ankaran

Balkan dag 6

Dat er meerdere natuurparken zijn zullen we vandaag, op weg naar Ankaran, ondervinden. Samarske Stijene, Suma Golubinjak, Japlenski vrh, Risnjak, Ucka zijn er maar enkele van welke we doorkruisen op weg naar het kleine stukje  Adriatische kust wat Slovenië rijk is.  Het derde land is eindelijk aan de beurt.

Dag 7: 26/05/2021  Ankaran –  Ankaran

Balkan dag 7

Op de zevende dag kan er gerust worden in en rond het hotel, of kan er een kleine uitstap gemaakt worden naar de typische stadjes Koper, Izola of Piran. Voor zij die wensen is er ook  een korte en langere rit voorzien.

Dag 8:  27/05/2021  Ankaran – Bohinj

Balkan dag 8

Italië laten we links liggen ook al is het zeer nabij en sturen via Zaga en Bovec naar de Mangart (2072m) op de grens met Oostenrijk in de Julische Alpen. Veel breder is de Vrsic pass (1611m) maar deze heeft dan wel 50 haarspeldbochten. Uitblazen doen we aan het Bohinjsko meer, het grootste meer van Slovenië.

Dag 9: 28/05/2021 Bohinj – Velenje

Balkan dag 9

Een ommetje langs het meer en kasteel van Blet kon toch niet ontbreken. Vervolgens een overstapje naar Oostenrijk en dan  via Bad Vellach weer verder door Slovenië naar het kasteel van Velenje wat op wandelafstand van het hotel ligt.

Dag 10: 29/05/2021  Velenje – Lasko

Balkan dag 10

Een dag om onze longen eens vol met zuurstof te pompen daar we ons verplaatsen van kuuroord naar kuuroord. Voor de deelnemers welke eens tussen de toppen van de bomen wensen te wandelen kan de Boomtrap van Rogla aangedaan worden. Je laten verwennen kan in het Therma hotel waar we de laatste nacht verblijven.

Dag 11: 30/05/2021 Lasko – Zagreb

Balkan dag 11

Daar we vandaag de motoren op tijd inleveren aan de luchthaven van Zagreb is er maar één rit voorzien van 225Km,  zodat iedereen op een rustig tempo de laatste dag kan afhaspelen. We nemen wel nog even het Zumberak Samoborsa natuurpark mee.

Schrijf je in

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Balkan Piloot TWEEpersoonskamer

0,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Balkan Passagier TWEEpersoonskamer

0,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Balkan Piloot EENpersoonskamer

0,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0