Het land

Montenegro, de Zwarte Berg, is het verrassende Balkanland aan de Adriatische Zee. Dit kleine land pakt groots uit met desolate landschappen, middeleeuwse dorpjes, ruige bergen, versterkte steden en prachtige kustlijnen.

De motorreis

We voorzien een rondreis door het veelzijdige Montenegro. We starten onze reis aan de idyllische baai van Kotor. Hierna rijden we door het ruige berggebied van Durmitor, gevormd door gletsjers en doorkruist door rivieren. We rijden door de vallei van de Lim en een uitgestrekte stenenvallei. We passeren het wondermooie Skadar Lake en we eindigen aan de Adriatische kust in Budva.

De data en vluchten

11 juli 2020 : Brussel-Dubrovnik – 18u10-20u20

18 juli 2020 : Dubrovnik-Brussel – 21u00-23u25

Uit praktische overwegingen vliegen we via Kroatië, Dubrovnik.

Inschrijving

Je kan gerust inschrijven, gebruik daarvoor onderstaande inschrijvingslink. Bij wijze van voorschot vragen we € 200 te betalen bij de voorinschrijving. Opgelet: je inschrijving is bindend en kan slechts geannuleerd worden indien je zelf hiervoor een annulatieverzekering hebt afgesloten.
Indien u samen reist met een partner dient u elk afzonderlijk in te schrijven, u kan de naam van uw partner invullen in het daarvoor voorziene vak.

De prijs

Opgelet: prijzen en programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Aangezien de onderhandelingen met de hotels voor deze reis op dit ogenblik nog niet afgerond zijn kunnen de onderstaande prijzen nog wijzigen!

Passagier 2 persoonskamer € 1389

Piloot 2 persoonskamer € 1869

Piloot 1 persoonskamer € 2119

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel Dubrovnik en Dubrovnik – Brussel
 • Motortransport vanuit Gent
 • Overnachtingen in hotels, op basis van halfpension
 • Begeleiding ter plaatse
 • Uitgewerkte routes voor GPS (Garmin / Tom Tom Rider) (opgelet: de routes werden NIET op voorhand verkend)
 • Assistentie voor GPS via onze specialist “Waypoint” te Leuven

Niet inbegrepen

 • Dranken en overige maaltijden
 • Alle toegangsgelden
 • Brandstof motor
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Verzekering (persoon/voertuig), pechverhelping en technische bijstand
 • Tolgelden

De routes die voorzien zijn bevatten geen wegen waar tol betaald dient te worden.

Hotels worden gereserveerd via Reizen De Lathauwer, Leopoldlaan 100, 9300 Aalst.

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering die we allemaal hebben raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig. Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima. Zoniet kan je deze via ons afsluiten bij Touring Verzekeringen (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5,4% van de totale reissom (+ € 3 opmaak polis)
 • Bijstandsverzekering persoon: € 3 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) voor Europa
 • Bijstandsverzekering persoon: € 6 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) voor verre reizen (Afrika, Azië …)
 • Bijstandsverzekering persoon + voertuig: € 5,5 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)
 • Combi annulatie- en verzekering bijstand personen: 6,5% van de totale reissom (+ € 3 opmaak polis)
  • Ook nog uit te breiden met bijstand aan voertuig (motor): € 2,5 per voertuig per dag (incl dag van heen- en terugreis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)

 Tarieven onder voorbehoud van wijziging door de verzekeringsmaatschappij (Touring)

Algemene voorwaarden verzekering

De hotels

Dag 1: 11 juli 2020

Hotel Albatros

Montenegro hotel 1
Het hotel

Dag 2: 12 juli 2020

Hotel Palma

Montenegro hotel 2
Het hotel

Dag 3+4: 13 en 14 juli 2020

Hotel Soa

hotel dag 4
Het hotel

Dag 5: 15 juli 2020

Hotel Bianca

Montenegro hotel 5
Het hotel

Dag 6: 16 juli 2020

Hotel Adria

Montenegro hotel 6
Het hotel

Dag 7: 17 juli 2020

Hotel Adria Dubrovnik

Montenegro hotel 7
Het hotel

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1, 11 juli: Brussel – Cavtat

Montenegro dag 1

We komen aan in Dubrovnik. Onze motoren wachten op ons aan de luchthaven en we rijden naar het mooie havenstadje Cavtat, waar onze eerste overnachting zal plaatsvinden.

Dag 2, 12 juli: Cavtat – Kotor

Montenegro dag 2

Vandaag zetten we koers naar Montenegro. We rijden langs de idyllische baai van Kotor met adembenemende uitzichten. De versterkte stadjes Herzog Novi en Kotor en het schilderachtige dorpje Perast liggen op onze route.

De rest van de dag kan men Kotor ontdekken of een extra tochtje rijden naar Lovcen. We nemen de weg via Njegusi. Deze weg is al te zien geweest in Top-Gear en high-end-autocommercials. Boven op de top prijkt het Njegos Mausoleum. Op de  terugweg worden we boven de baai van Kotor nog getrakteerd op 26 haarspeldbochten van Serpentine Road!

Dag 3, 13 juli: Kotor – Zjablak

Montenegro dag 3

We verlaten de baai van Kotor via Serpentine road naar de oude koninklijke hoofstad van Montenegro, Cetinje. We rijden van hier verder het binnenland in, met epische uitzichten over het klooster van Ostrog, verscholen in de rotswand. We zetten onze route verder naar het nationaal park van Durmitor.

We overnachten in Zjablak.

Dag 4, 14 juli: Zjablak

Montenegro dag 4

Vanuit Zjablak gaan we deze dag het adembenemende Nationaal park van Durmitor ontdekken.

We voorzien 2 routes.

De lange route neemt ons langs de Tara Canyon, die diepste van Europa met de langste brug van Montenegro, de Tara Brug. Onderweg worden we getrakteerd op enkele spectaculaire uitzichtpunten. We vervolgen onze weg naar Pluzine. Hier zien we Piva Lake en rijden we door tunneltjes omhoog. We slingeren door Durmitor park met zicht op gletsjermeren en hoge pieken.

De korte route is iets avontuurlijker. We slingeren door Durmitor naar Pluzine. Aan Piva Lake rijden we door 71 tunnels over 27 km om bij de dam uit te komen. Van hieruit slingert onze weg opnieuw door Durmitor park met adembenemende uitzichten tot aan Zjablak.

We overnachten in Zjablak.

Dag 5, 15 juli: Zjablak – Kolasin

Montenegro dag 5

Vandaag staat een “rustigere” rit op het programma. We rijden door de Lim Vallei met Prokletije Nationaal Park en het Komovi-massief.  Tussen Andrijevica en Kolasin ligt een oude bochtige weg met hoge smalle passen.

We overnachten in Kolasin.

Dag 6, 16 juli: Kolasin – Budva

Montenegro dag 6

Vandaag rijden we langs minder gekend gebied, maar daarom zeker niet minder mooi. Via de vallei van Grebaje rijden we langs Plav en Gusinje. Dit gedeelte van het Prokletije Nationaal Park biedt een met keien bezaaide vallei die leidt naar rotswanden die omhoogschieten als scherpe pieken in de lucht.  Een nieuwe weg door Albanië met adembenemende uitzichten verbindt deze uithoek van Montenegro met Podgerica. Vervolgens rijden we langs Skadar lake naar Budva. Naar de kust rijdend genieten we van uitzichten over Petrovac en haar twee kleine rotseilanden. Doorgaan geeft een geweldig uitzicht op het beroemde eilandzicht, Sveti Stefan.

We overnachten in Budva.

Dag 7, 17 juli: Budva – Dubrovnik

Met een omweg via Niksic rijden we richting Dubrovnik. We passeren Slansko Jezero, een groot meer gevuld met bosrijke eilandjes. Als we het meer achter ons laten, rijden we meer dan 50 km in een zee van rotsen. Vervolgens klimmen we omhoog voor een spectaculair uitzicht op de baai van Kotor. We verlaten Montenegro en rijden naar Dubrovnik. Deze prachtige oude ommuurde havenstad in Kroatië is geklasseerd als Unesco Werelderfgoed.

We overnachten in Dubrovnik.

Dag 8, 18 juli: Dubrovnik – Brussel

dag8 noord griekenland

We beëindigen onze vakantie en vliegen terug naar Brussel.

Gaat de reis zeker door ?

Voor elke reis hebben we een minimumaantal deelnemers nodig. De laatste jaren werd op onze reizen dit minimum steeds gehaald.

Indien in uitzonderlijke omstandigheden de reis toch zou afgelast worden brengen we je daar uiteraard zo snel mogelijk van op de hoogte en storten we het betaalde voorschot integraal terug.

Inschrijven

Montenegro piloot EENpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Montenegro Piloot TWEEpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Montenegro Passagier TWEEpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0