De Balkan

Voor de meesten een mysterieuze regio. Nochtans komt deze meer en meer in de belangstelling te staan. Met de Balkan wordt het bergachtige schiereiland bedoeld dat zich zuidwaarts uitstrekt van de rivieren de Sava en de Donau tot aan de zuidpunt van Griekenland en de voormalige landen van Joegoslavië (Servië, Kroatië, Slovenië, Montenegro, Noord-Macedonië, Kosovo en Bosnië-Herzegovina), Albanië, Bulgarije en Griekenland omvat. Tijdens deze reis rijden we door 3 landen van de Balkan: Kroatië, Montenegro en Bosnië-Herzegovina. Kroatië kennen we allemaal. Zowel Montenegro als Bosnië-Herzegovina zijn zeker twee bestemmingen die niet onder moeten doen. Je zou het niet verwachten, maar je vindt er heel veel goede wegen.  Ontdek een regio met ruige landschappen, romantische dorpjes, kleurrijke cultuur en een bewogen geschiedenis.

De motorreis

Verwacht je aan een mooie rondreis met onontdekte bestemmingen in Europa. De reis brengt je langs de Adriatische kust, het heuvellandschap van Bosnië en Herzegovina, de multiculturele stad Sarajevo, het ruige berggebied van Durmitor, gevormd door gletsjers en doorkruist door rivieren. We eindigen de reis aan de idyllische baai van Kotor.

De data

Van 23 juli 2022 tot en met 30 juli 2022

Inschrijving

Je kan gerust inschrijven, gebruik daarvoor onderstaande inschrijvingslink. Bij wijze van voorschot vragen we € 200 te betalen bij de voorinschrijving. Opgelet: je inschrijving is bindend en kan slechts geannuleerd worden indien je zelf hiervoor een annulatieverzekering hebt afgesloten.
Indien u samen reist met een partner dient u elk afzonderlijk in te schrijven, u kan de naam van uw partner invullen in het daarvoor voorziene vak.

De prijs

Piloot tweepersoonskamer: € 1839

Passagier: € 1399

Piloot eenpersoonskamer supplement: € 460

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel Dubrovnik en Dubrovnik – Brussel
 • Motortransport vanuit Gent
 • Overnachtingen in hotels, op basis van halfpension
 • Begeleiding ter plaatse
 • Uitgewerkte routes voor GPS (Garmin / Tom Tom Rider) (opgelet: de routes werden NIET op voorhand verkend)
 • Assistentie voor GPS via onze specialist “Waypoint” te Leuven

Niet inbegrepen

 • Dranken en overige maaltijden
 • Alle toegangsgelden
 • Brandstof motor
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Verzekering (persoon/voertuig), pechverhelping en technische bijstand
 • Tolgelden

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via ons afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5,5% van de totale reissom
 • Bijstandsverzekering persoon: € 3 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis voor Europa (minimaal € 25/polis)
 • Bijstandsverzekering persoon: € 6 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis voor verre reizen (Afrika, Azië …) (minimaal € 25/polis)
 • Bijstandsverzekering persoon + voertuig: € 7 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (dekking voertuig enkel geldig in Europa) (minimaal € 25/polis)
 • Combi annulatie- en verzekering bijstand personen: 7,5% van de totale reissom (minimaal € 40/persoon)
  • Ook nog uit te breiden met bijstand aan voertuig (motor): € 4 per voertuig per dag (incl dag van heen- en terugreis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)

Tarieven onder voorbehoud van wijziging door de verzekeringsmaatschappij (VAB).

Deelnemers die dit jaar een verzekering afsloten bij Touring voor een reis die niet kon doorgaan omwille van Covid19, gelieve contact op te nemen met Reizen De Lathauwer via clubmot@reizendl.be ; zij zullen dan nakijken met Touring of deze verzekering opnieuw kan gebruikt worden.

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN CLUBMOT REIZEN – REIZEN DE LATHAUWER

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1 – Aankomst in Dubrovnik

We komen aan in Dubrovnik. Onze motoren wachten op ons aan de luchthaven en we rijden naar het eerste hotel op de rand van Dubrovnik, waar onze eerste overnachting zal plaatsvinden.

Je kan even de stad verkennen of relaxen aan het zwembad. Dubrovnik is een top vakantiebestemming. Je kan een wandeling maken op de oude stadsmuren of de kabelbaan nemen van het oude centrum naar de top van de Srd berg.

Dag 2 – Dubrovnik –  Makarska (Kroatië)

Tabernas woestijn

Vandaag vertrekken we naar onze volgende bestemming: Makarska. Makarska is een kleine, toeristische plaats aan de kust. Deze ligt in een prachtige baai, recht onder het Biokovo gebergte. We rijden langs de Adriatische kust waar je kan genieten van heerlijke verse vis in een van de talloze tavernes die we passeren. De durvers kunnen naar de hoogste bergtop van de Dalmatische kust rijden: de Sveti Jure, met een hoogte van 1782meter. Op een heldere dag kun je vanaf deze top helemaal naar Italië kijken. Het is de hoogste bergweg van Kroatië. Wanneer we bij Makarska aankomen rijden we naar de Vosac bergtop met een hoogte van 1421m voor een mooi uitzicht over de baai van Makarska.

Onze tweede overnachting vindt plaats in Makarska.

Dag 3 – Makarska (Kroatië) – Sarajevo (Bosnië-Herzegovina)

Tabernas woestijn

Op onze weg vanuit Makarska rijden we naar de bijzondere meren van Imotski: Blue lake en Red lake. Van de twee meren is Crveno Jezero (Red Lake) met ruim 500 meter het diepste. Dit maakt het een van de grootste zinkgaten ter wereld! Je kan stoppen bij het uitzichtpunt langs de weg. Hier heb je een prachtig bovenaanzicht op dit indrukwekkende natuurverschijnsel. Het centrum van Imotski heeft een typisch Dalmatische architectuur, met stenen huizen en gezellige pleintjes.

Hierna steken we de grens over naar Bosnië-Herzegovina. Langs enkele eenzame heuvelachtige wegen bereiken we het uitzichtpunt over het Rama meer of Ščit lake (lokale naam). Het Rama meer is in 1968 kunstmatig aangelegd door de rivier de Rama af te dammen. Het grootste eiland Ščit, waarop het Franciscaner klooster staat, wordt door een dijk met het vasteland verbonden. We rijden verder door het desolate groene landschap naar Visoko. Hier liggen volgens een recente studie oude piramides van 220 m hoog die ouder zijn dan de Egyptische.

Ten slotte bereiken we Sarajevo waar we overnachten. Proef zeker bij het avondeten de beroemde ćevapčići. Dit zijn kruidige rolletjes gehakt en worden gegeten op een broodje.Overal in het centrum vind je eettentjes waar je ćevapčići kan proeven. Probeer zeker ook de Baklava; een typisch traditioneel dessert.

Overnachting in Sarajevo.

Dag 4 – Sarajevo – Mostar (Bosnië-Herzegovina)

Mogelijk stadsbezoek Sarajevo + rijden naar Mostar

Voor we wegrijden kunnen we Sarajevo bezoeken. Het is een van de indrukwekkendste steden in Oost-Europa, en dat heeft alles te maken met de geschiedenis. Het is een stad waar het Oosten en Westen elkaar ontmoeten. De stad is in de 16de eeuw gesticht door de Ottomanen en de bazaarwijk Baščaršija is daarvan het levende bewijs. Deze bestaat grotendeels uit geplaveide steegjes, winkeltjes en werkplaatsen en wordt zelfs ‘ Klein Istanbul’ genoemd…

Na een (vrijblijvend) bezoek aan de stad, volgen we de Neretva river langs Konjic en Jablanica.

De stad Konjic heeft prachtige architectuur, adembenemende ravijnen en toppen. Dit is ook een van de oudste permanente nederzettingen in Bosnië-Herzegovina, die dateert van 4000 jaar geleden. Het beste voorbeeld is de Steenbrug (Kamena ćuprija). We blijven de rivier volgen en komen bij Jablanica en zijn canyon aan; 30 km puur plezier op bochtige wegen langs het blauw-groene water.

Op het einde van de dag komen we aan in Mostar, een belangrijke handelsstad in de middeleeuwen. Veel bezienswaardigheden in Mostar herinneren aan het machtige Ottomaanse rijk. De brug Stari Most is de bekendste bezienswaardigheid van Mostar. Het is een oude gewoonte dat jonge mannen van de Mostar brug springen. Pas wanneer je van de brug gesprongen bent, ben je een echte man. We raden je echter niet aan om te springen want het water is heel erg koud. (Belgen zijn tenslotte al echte mannen.)

Overnachting in Mostar.

Dag 5 – Mostar (Bosnië-Herzegovina) – Žabljak (Montenegro)

Een zeer indrukwekkende dag staat ons te wachten. We rijden richting het Nationaal park Sutjeska. Het landschap wordt gedomineerd door ruige bergen, diepe kloven en donkere meren, de wegen zijn schaars. Niet te missen is het monument Tjentište spomenik. Het monument is in 1971 gebouwd in Joegoslavië ter nagedachtenis van de slag om Sutjeska. Deze slag vond plaats in 1943 in de ‘Valley of Heroes’  en markeert een keerpunt in de tweede wereldoorlog.

Enkele kilometers later steken we de grens over naar het Durmitor nationaal park in Montenegro. De 2 natuurgebieden lopen namelijk over in elkaar.We volgen de slingerwegen langs Tara rivier richting Pluzine. Hier ontdekken we Piva Lake.

Voor het laatste deel kan je kiezen tussen de beroemde Sedlo Pass van 40 km. Een smalle bergweg met spectaculaire panorama’s die je recht naar Zabljak brengt. Of voor een prachtig weg die je langs het zuiden met mooie uitzichtpunten op het Durmitor gebergte naar Zabljak brengt.

Overnachting in Zabljak.

Dag 6 – Žabljak – Kotor of Budva (Montenegro)

Een tweede zeer indrukwekkende dag. Vandaag ontdekken we de Tara Canyon.  De Tara Canyon is maar liefst 1300 meter diep en na de Grand Canyon in de Verenigde Staten de diepste kloof van de wereld. De Tara brug is ook de langste brug van Montenegro. We slingeren door de vele kleine tunnels en onderweg worden we getrakteerd op enkele adembenemende uitzichtpunten.

Daarna rijden we verder door de Lim Vallei rijden met Prokletije National Park en het Komovi-massief zichtbaar op verschillende punten langs de weg.  Tussen Andrijevica en Kolasin ligt een oude bochtige weg met hoge smalle passen.

We overnachten in Budva.

Dag 7 – Budva (Montenegro) – lus

Vandaag rijden we langs de idyllische baai van Kotor met adembenemende uitzichten. De rest van de dag kan men Kotor ontdekken of een extra tochtje rijden naar Lovcen. We nemen de weg via Njegusi. Deze weg is al te zien geweest in Top-Gear en high-end-autocommercials. Boven op de top prijkt het Njegos Mausoleum. Op de terugweg worden we boven de baai van Kotor nog getrakteerd op 26 haarspeldbochten van Serpentine Road!

Tweede overnachting in Budva.

Dag 8 – Budva – Dubrovnik (vertrek)

Afhankelijk van vertrek vlucht.

De versterkte stadjes Herceg Novi en het schilderachtige dorpje Perast liggen op onze route.

De hotels

Nacht 1  Dubrovnik – Hotel Lero

hotel almeria 1
Het hotel

Nacht 2  Makarska – Hotel nog te bepalen

Het hotel

Nacht 3 Sarajevo – Hotel President

hotel almeria 1
Het hotel

Nacht 4 Mostar – Hotel City

hotel almeria 1
Het hotel

Nacht 5 Zabljak – Hotel Enigma

hotel almeria 1
Het hotel

Nacht 6 + 7 Budva (in de buurt) – Hotel Avala Resort

hotel almeria 1
Het hotel

Inschrijven

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Balkan Piloot EENpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Balkan Piloot TWEEpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Balkan Passagier

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0