De motorreis

Liefhebber van indrukwekkende landschappen? Zin in een avontuurlijke motortrip met de tent? Gepassioneerd door lekker eten? Dan is deze roadtrip door Noord-Spanje iets voor jou! Denk aan de Cantabrische kust waar bochten domineren langs pittoreske dorpen en steden zoals Bilbao en San Sebastian. Panoramische uitzichten over een ruwe kustlijn met metershoge golven, dramatische stranden, hoge bergen en diepe kliffen. We ontdekken ook het binnenland met o.a. het wereldberoemde nationaal park ‘Los Picos de Europa’ en het spectaculaire landschap van Las Medulas. Voor de foodies onder ons: vergeet ook niet dat deze regio in Spanje, de hoogste concentratie sterrenrestaurants herbergt. Eten is hier een beleving, of je nu in een bar een pintxo (een Baskische tapas) eet of naar een toprestaurant gaat.

Op deze reis krijg je de verschillende motorroutes volledig uitgestippeld mee. Je rijdt op je eigen tempo; alleen, met je lief/partner, met vrienden of in de groep. ‘s Avonds ontmoeten we elkaar telkens terug op de camping.

De data

Start- en eindpunt: San Sebastian

Zondag 05/09/2021 – Zondag 12/09/2021

Inschrijving

Wees zeker van je plaats en schrijf meteen in via onderstaande inschrijvingslink. Heb je een tegoedbon van Reizen De Lathauwer dan kan je deze voor deze reis gebruiken en dit aangeven bij inschrijving. Indien je geen tegoedbon van Reizen De Lathauwer hebt of deze niet wenst te gebruiken voor deze reis vragen we je een voorschot van € 200 te betalen via overschrijving. Gelieve het voorschot te betalen binnen de 5 werkdagen. Alleen op die manier kunnen wij je garanderen dat je plaats gereserveerd is.
Opgelet: je inschrijving is bindend. Indien je nadien je inschrijving annuleert vallen de mogelijke kosten ten laste van jou. Indien je reeds over een annulatieverzekering beschikt, of deze specifiek voor deze reis afsluit, gelieve dan steeds de voorwaarden van deze verzekering goed na te kijken.

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Kamperen met de motor ?

We beseffen natuurlijk heel goed bij Clubmot dat niet iedereen is uitgerust om zijn kampeergerief mee te nemen op de motor. Daarom is er een volgwagen voorzien die vanuit België vertrekt met de tenten en ander kampeermateriaal (slaapzak, matje, …) naar Spanje. Ter plaatse zal deze volgwagen ook al het materiaal vervoeren van camping naar camping. Zo heb je alle vrijheid op je motor om te genieten van je dagelijkse rit!

Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen exclusieve Clubmot tent aan te kopen: de 2 Seconds – 3 personen tent van Quechua is uiterst snel op te zetten en voorzien van een geleid opvouwsysteem. Met ruimte voorzien voor 3 personen is er meer dan genoeg plaats voor 1 tot 2 personen + bagage/motorkleding. (Kostprijs: 89 euro). En het beste nieuws is dat we deze dan ook al voor je opzetten ter plaatse, een extra service die we alleen voor “Clubmot-tenten” leveren.

De prijs

Piloot tweepersoonskamer                        € 489

Passagier tweepersoonskamer                 € 299

Piloot éénpersoonskamer                           Prijs piloot tweepersoonskamer + supplement € 30

Inbegrepen

 • Overnachting op campings (laatste avond overnachting hotel + ontbijt)
 • Gratis parking voor de motor
 • Elke dag een mooie GPS-route met vele bochten
  (opgelet: de routes werden niet op voorhand verkend)
 • GPS-assistentie
 • Vrijheid om te doen wat je zelf wilt

Niet inbegrepen

 • Toegangsgelden
 • Brandstof motor
 • Maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen (annulatie, bijstand persoon/voertuig)

De reisorganisator is Reizen De Lathauwer, Gentsesteenweg 41, 9300 Aalst (aangesloten bij de VVR en verzekerd tegen financieel onvermogen door AMLIN).

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via ons afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5,5% van de totale reissom (minimum van 25 euro per polis)
 • Reisbijstand:
  • Geografisch Europa: 3 euro per persoon dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per polis
  • Wereldwijd: 6 euro per persoon dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per polis
 • Reisbijstand + bagage (max waarde 1250 euro per persoon):
  • Geografisch Europa: 3,50 euro per persoon dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per polis
  • Wereldwijd: 6,50 euro per persoon dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per polis
 • Combinatie van annulatie, reisbijstand en bagage: 7,5% van de totale reissom – minimum 40 euro per polis
 • Bijstand voertuig Europa (niet geldig in België): Enkel mogelijk in combinatie met reisbijstand, reisbijstand + bagage of de combinatieverzekering: supplement van 4 euro per voertuig per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – – minimum van 25 euro per polis

Deelnemers die dit jaar een verzekering afsloten bij Touring voor een reis die niet kon doorgaan omwille van Covid19, gelieve contact op te nemen met Reizen De Lathauwer via clubmot@reizendl.be ; zij zullen dan nakijken met Touring of deze verzekering opnieuw kan gebruikt worden.

Algemene voorwaarden verzekering

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Clubmot reizen – reizen de lathauwer

Gaat de reis zeker door?

Annulatie ten gevolge van onvoldoende inschrijvingen

Voor deze reis geldt er een minimum van 15 piloten om de reis te kunnen laten doorgaan.
Indien Clubmot annuleert omwille van onvoldoende inschrijvingen zijn hier geen annulatiekosten aan verbonden voor jou als klant.

Annulatie van de reis tgv Covid-19

Indien de Belgische overheid beslist dat er niet mag afgereisd worden naar de gekozen bestemming of indien de bestemming een rode zone is op het moment van vertrek zullen Clubmot en Reizen De Lathauwer de reis kosteloos annuleren conform de op dat moment geldende wetgeving. De kosteloze annulatie is niet van toepassing op eventueel geboekte of genoten verzekeringen, daar deze onder een andere wetgeving vallen. Voor de afgesloten verzekering verwijzen wij naar de commerciële policy van de verzekeraar op dat moment.

Reisplanning

Van België naar San Sebastian (Spanje) met de motor

Noord-Spanje vertrek heen

We voorzien dat je de heen- en terugreis in een 2-tal dagen kan doen. De heen- en terugroute worden je bezorgd samen met de andere routes maar je bent natuurlijk vrij om deze zelf in te vullen. Wil je op één dag naar ginder rijden of brei je aan deze vakantie nog wat extra dagen … up to you!

05/09 Dag 1: San Sebastian – Bilbao

Noord-spanje dag 1

Onze eerste prachtige route die toont wat het Baskenland te bieden heeft. Maak zeker ook een tussenstop in het beroemde surfdorp Zarautz, wanneer je eens een surfplank onder de benen wil i.p.v. een motor. Vergeet ook zeker niet even van je motor te stappen aan het eiland van de San Juan de Gaztelugatxe. Het eiland is verbonden met het vasteland door een oude stenen brug en een trap met 241 treden. Piraten en hun legendes horen bij deze magische idyllische plek.

In Bilbao kan je vrijblijvend een bezoek brengen aan het wereldbekende Guggenheim museum en genieten van een eerste Paella of Pintxos in 1 van de vele bars en restaurants.

Overnachting camping regio Bilbao.

06/09 Dag 2: 3x nationale parken

Noord-Spanje dag 2

Je trekt het binnenland van Cantabrië in met zijn bochtige wegen en prachtige panorama’s. Je ontdekt de tijdloze Besaya vallei, spectaculaire gebergtes, pittoreske dorpen, indrukwekkende kliffen en azuurblauwe meren.

Nationale parken: Parque natural Saja-Besaya, Parque natural de Fuentes Carrionas y Fuente Cobre, Parque de la Montana de Riano.

Overnachting 1/ 2 in San Vicente de la Barquera. Het dorp heeft verschillende kleine zandstranden. Het belangrijkste strand: “El Merón”, is een van de langste stranden in de omgeving. Voeg daarbij de grote golven van de Cantabrische zee en je hebt de perfecte plek om te surfen.

‘s Avonds is het mogelijk om te genieten van de gezellige sfeer in het dorp en te dineren in een van de restaurants waar traditionele Spaanse maaltijden of lokale specialiteiten van vis en zeevruchten worden geserveerd.

07/09 Dag 3: Los Picos De Europa

Noord-Spanje dag 3

Hier vind je uitstekende wegen die slingeren in en rond het nationale park ‘Los Picos De Europa’. Letterlijk vertaald naar de ‘Pieken van Europa’, wordt aangenomen dat de naam ontstond toen de toppen de eerste aanblik van Europese schepen waren. Op slechts 20 km van de noordkust van Spanje vormen drie massieven het park en bieden een spectaculair uitzicht. Kloven, rivieren en rotsachtige, met sneeuw bedekte, toppen zorgen ervoor dat je je camera bij de hand wilt houden.

Overnachting 2/2 in San Vicente de la Barquera.

08/09 Dag 4: Indrukwekkende kustroute: San Vincente de la Barquera – As Catedrais beach

Noord-Spanje dag 4

Met meer dan 200 stranden en niet minder dan zes biosfeerreservaten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan,  is er genoeg te zien langs deze kustroute. Op deze route domineren de bochten de baan van het begin tot eind. Je rijdt door badplaatsen die voornamelijk door Spanjaarden worden bezocht. Je komt langs plaatsen als het populaire Llanes, het pittoreske Ribadesella en Villaviciosa met haar befaamde cider museum El Gaitero. Hoogtepunten zijn ‘Jesters of Arenillas’, Playa de Gulpiyuri, Playa de Torimbia en Playa Palombina. De route eindigt aan het prachtige Playa de las Catedrales. Bij eb kun je de rotsformaties bekijken die lijken op de bogen van kathedralen.

Overnachting 1/2 in Barreiros Beach

09/09 Dag 5: Las Médulas

Noord-Spanje dag 5

Geniet van het Spaanse leven en neem 1 van de vele kustroutes in de buurt van Playa de las Catedrales of onderneem een trip naar Las Médulas (UNESCO werelderfgoed), bij de stad Ponferrada. Het spectaculaire landschap van Las Médulas – die je meer doet voelen alsof je in het wilde westen van Arizona staat dan in Spanje – is het gevolg van een Romeinse mijntechniek die bestaat uit het doorboren van de berg en het doorlopen van grote hoeveelheden water, die de berg letterlijk deed instorten. Het was de belangrijkste goudmijn in het Romeinse Rijk.

Overnachting 2/2 in Barreiros Beach

10/09 Dag 6: Oviedo – Lagos de Covadonga

Noord-Spanje dag 6

Je kan de dag starten met een bezoek aan Oviedo. De hoofdstad van Asturias heeft veel te bieden waaronder de indrukwekkende Kathedraal van San Salvador. Later kan je de andere kant van Los Picos De Europa ontdekken. Daarbij is Lagos de Covadonga zeker een bezoek waard. Er wordt gezegd dat de rit ernaartoe een van de mooiste van het land is. Aanschouw het uitzicht van twee gletsjermeren, gelegen tegen met sneeuw bedekte toppen.

Overnachting in Avin.

11/09 Dag 7:  Avin – San Sebastian

Noord-Spanje dag 7

Op deze dag doorkruisen we opnieuw twee nationale parken; Parque Natural de Gorbeia en Aizkorri-Aratz. Er hangt een unieke sfeer langs deze route. We komen later op de dag aan in San Sebastian. Deze stad is zeker een bezoek waard. Kuier door het prachtige historische centrum en geniet van de vele bars en pintxos.

Overnachting op hotel in de omgeving van San Sebastian.

12/09 Dag 8: Op naar huis!

Noord-Spanje vertrek terug

‘s Ochtends kan je genieten van een ontbijt in het hotel voor je aan de terugreis begint.

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Overnachting laatste nacht

Villa Antilla (3*)

De laatste nacht verblijven we in het hotel Villa Antilla bij het strand in Orio, ongeveer op 20km van San Sebastian.

Het hotel

Schrijf je in

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Noord-Spanje Piloot TWEEpersoonskamer

0,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Noord-Spanje Passagier

0,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Noord-Spanje Piloot EENpersoonskamer

0,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0