Doel van onze motorreis

Finland, Noorwegen, Zweden ofwel Noord – Scandinavië. Vertrekkende vanop de Noordpoolcirkel worden we meegenomen op een reis door de Sámi-cultuur, naar het meest noordelijke punt van Europa, de Noordkaap. Door fascinerende landschappen, steden zoals Alta en Tromso, komen we in de door Unesco erkende adembenemende gebieden Vesteralen en de Lofoten. Afsluiten doen we via het Abisko Natuur park in Zweden.

De motorreis

Als avontuurlijke motorrijder staat de Noordkaap vast en zeker op je “te doen “ lijst. Als dit dan gekoppeld wordt aan een verblijf tussen de natuurpracht van de Lofoten moet dit een onvergetelijke aanbod zijn. Niet de hoge passen of haarspeldbochten maar een veelvoud aan natuurschoon en rust in overvloed. Dit word je aangeboden onder het Clubmot patroon van vrijheid, avontuur en blijheid in 3 & 4 *hotels.

De data

Van vrijdag 14 augustus tot en met maandag 24 augustus 2020.

Inschrijving

Je kan gerust inschrijven, gebruik daarvoor onderstaande inschrijvingslink. Bij wijze van voorschot vragen we € 200 te betalen bij de voorinschrijving. Opgelet: je inschrijving is bindend en kan slechts geannuleerd worden indien je zelf hiervoor een annulatieverzekering hebt afgesloten.
Indien u samen reist met een partner dient u elk afzonderlijk in te schrijven, u kan de naam van uw partner invullen in het daarvoor voorziene vak.

De prijs

Passagier op een tweepersoonskamer: €2429

Piloot op een tweepersoonskamer: €3209

Piloot op een éénpersoonskamer: €3829

Deze prijzen zijn berekend op twintig motoren (minimum aantal voor deze reis). Indien dit aantal overschreden wordt en de vrachtwagen volledig volzet raakt zal de deelnameprijs verminderen!

Inbegrepen

 • Transport van uw motor van Gent / Rovaniemi – Kiruna / Gent
 • Vluchten Zaventem – Helsinki – Rovaniemi en Kiruna – Stockholm – Zaventem
 • Kamer in half pension (ontbijt/avondeten) in 3 & 4 sterren hotels
 • Voor elke dag wordt een kortere- en langere route op GPS voorzien (Garmin / Tom Tom Rider) (Opgelet: de routes werden niet op voorhand verkend).
 • Assistentie voor GPS via onze specialist “Waypoint” te Leuven
 • Vrijheid, blijheid en avontuur

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en dranken
 • Alle toegangsgelden voor parken, musea, overzetten, tolwegen,…
 • Brandstof motor
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Verzekering (persoon/voertuig), pechverhelping en technische bijstand
Hotels worden gereserveerd via Reizen De Lathauwer, Leopoldlaan 100, 9300 Aalst.

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering die we allemaal hebben raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig. Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima. Zoniet kan je deze via ons afsluiten bij Touring Verzekeringen (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5,4% van de totale reissom (+ € 3 opmaak polis)
 • Bijstandsverzekering persoon: € 3 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) voor Europa
 • Bijstandsverzekering persoon: € 6 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) voor verre reizen (Afrika, Azië …)
 • Bijstandsverzekering persoon + voertuig: € 5,5 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)
 • Combi annulatie- en verzekering bijstand personen: 6,5% van de totale reissom (+ € 3 opmaak polis)
  • Ook nog uit te breiden met bijstand aan voertuig (motor): € 2,5 per voertuig per dag (incl dag van heen- en terugreis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)

 Tarieven onder voorbehoud van wijziging door de verzekeringsmaatschappij (Touring)

Algemene voorwaarden verzekering

De hotels

Dag 1:  14 augustus 2020 Rovaniemi

Sky Ounasvaara

noorwegen-hotel-dag-1
Het hotel

Dag 2:  15 augustus 2020 Muonio

hotel Harriniva

noorwegen-hotel-dag-2
Het hotel

Dag 3:  16 augustus 2020 Lakselv

Lakselv hotel

noorwegen-hotel-dag-3
Het hotel

Dag 4:  17 augustus 2020 Honningsvag

Hotel Scandic Nordkapp of hotel Scandic Honningsvag

Hotel nog te bepalen. Binnenkort meer info !

Het hotel

Dag 5:  18 augustus 2020 Alta

Thon Hotel

noorwegen-hotel-dag-4
Het hotel

Dag 6 + 7:  19 – 20 augustus 2020 Senja

Mefjord Brygge

noorwegen-hotel-dag-6
Het hotel

Dag 8 + 9:  21 – 22 augustus 2020 Svolvaer

Anker Brygge

noorwegen-dag-8
Het hotel

Dag 10:  23 augustus 2020 Kiruna

Camp Ripan

noorwegen-hotel-dag-10
Het hotel

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1:

noorwegen-dag-1
Ochtend vlucht van Zaventem omstreeks 7.30u naar Rovaniemi met overstap in Helsinki. Oppikken van de motoren aan de luchthaven gevolgd door een vrije namiddag met mogelijkheid van een bezoek aan de officiële woonplaats van de Kerstman gelegen op de Noordpoolcirkel. Bezoek aan het Artikum Museum of Ranua Wildlife Park zijn andere mogelijkheden.

Dag 2:

noorwegen-dag-2

Na het ontbijt rijden we noordwaarts door het dicht beboste gebied van Fins Lapland, het gedeelte waar nog Sámi wonen. De kans dat je rendieren tegenkomt op weg naar Muonio is groot. Het hotel ligt op de grens met Zweden welke door de 520 km lange Muoniojoki rivier gevormd wordt. Een bezoek aan de grootste huskyboerderij van Europa is mogelijk.

Dag 3:

noorwegen-dag-3

Er wordt verder naar het Noorden gestuurd en we komen langs Karasjok, de hoofdplaats van de Sámi . Deze langere rit voert ons door Finnmarken met zijn typische dorpjes. We steken intussen de grens over en overnachten in Noorwegen, Lakselv.

Dag 4:

noorwegen-dag-4

Het hotel in Honningsvag , het hoogst gelegen stadje van Noorwegen, verwacht ons. De route loopt vandaag voor een groot gedeelte langs de Porsangerfjord, waar de kans op het spotten van bruinvissen groot is.

Dag 5:

noorwegen-dag-5

Door het typische Arctische landschap komen we aan het hoogst gelegen punt van de reis, de magische Noordkaap. We beleven de magie en aanschouwen de zee op de rand van het Europese vaste land. Slingerend door de fjorden van Noord-Noorwegen dalen we terug af naar Alta.

Dag 6:

noorwegen-dag-6

De langste rit van het programma brengt ons naar het idyllische Senja. De prachtige landschappen van diepe fjorden en hoge bergen belonen ruimschoots de extra
inspanning. Op dit bijzondere plekje verblijven we trouwens twee nachten.

Dag 7:

noorwegen-dag-7

Een vrije dag om even op rust te komen. De Scenic Route langs de westkust verkennen of een uitstapje naar de Artic Cathedral in Tromso, het Parijs van het Hoge Noorden, behoren ook tot de mogelijkheden.

Dag 8:

noorwegen-dag-8

Hop naar een volgend hoogtepunt van onze reis, de Lofoten. Deze kunnen we bereiken langs de snellere weg langs de kust of via een overzet vanuit Senja naar Andenes, dat op de Vesteralen eilandengroep gelegen is. Overnachten doen we twee maal in een rorbu, typische vissershuisjes aan de rand van het water.

Dag 9:

noorwegen-dag-9

Voor zij die dit wensen is er een rit naar A het meest zuidelijke punt van de Lofoten dat met de motor te bereiken is. Een rit langs vissersdorpjes, water en bergen. Een parel voor het oog. Een zeearend safari of een bezoek aan het Lofotr Viking Museum kunnen we als alternatief aanbieden.

Dag 10:

We verlaten Noorwegen en rijden naar het mijnstadje Kiruna, hoofdplaats van Zweeds Lapland. Net over de grens kruist onze weg het Abisko Natuurpark en brengt de route ons langs het indrukwekkende Torneträsk meer. Aangekomen in Kiruna kan je kiezen voor de uitgebreide wellnessmogelijkheden van het hotel of/en een bezoek aan het Icehotel 365 of aan de ijzerertsmijn.

Dag 11:

noorwegen-dag-11

Vandaag moeten we vroeg uit de veren. Onze vlucht naar Stockholm is reeds omstreeks 10.30u en de motoren moeten ook nog afgeleverd worden. Aankomst in Zaventem is voorzien rond 17.20u.

Gaat de reis zeker door ?

Voor elke reis hebben we een minimumaantal deelnemers nodig. De laatste jaren werd op onze reizen dit minimum steeds gehaald.

Indien in uitzonderlijke omstandigheden de reis toch zou afgelast worden brengen we je daar uiteraard zo snel mogelijk van op de hoogte en storten we het betaalde voorschot integraal terug.

Inschrijven

Noorwegen piloot EENpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Noorwegen Piloot TWEEpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Noorwegen Passagier TWEEpersoonskamer

0,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0