Doel van onze motorreis

Door het succes van deze reis enkele jaren geleden, wordt deze topper nog eens herhaald!

Deze rondreis door Noord en Centraal-Portugal is een goede mix van imposante landschappen, authentieke dorpjes, bruisende steden en natuurlijk prachtige wegen om van te genieten!

De motorreis

We starten deze reis in de prachtige hoofdstad van het Noorden, Porto. Hierna rijden we langs historische steden, de groene Douro-vallei, afwisselende natuurparken en gezellige marktdorpjes. Elke dag voorzien wij een mooie route om telkens een nieuw deel van Portugal te mogen ontdekken. Onze reis sluiten we af bij Lissabon, de Witte Stad.

Elke dag is er een route voorzien van ongeveer 400 km. De wegen in Portugal zijn van goede kwaliteit en er is maar weinig verkeer. Gezien de vele kilometers per dag zal het niet altijd mogelijk zijn om tijdens de ritten de steden in de diepte te verkennen. Daarom voorzien we telkens 2 dagen in zowel Porto als nabij Lissabon. Hier heeft u zelf de keuze om een rondrit te doen of de stad te bezoeken.

Tijdens deze reis verblijven we in luxueuze hotels en prachtige pousada’s met karakter.

De data

Vertrek 23/9 Brussel – Porto: 10u35-12u05

Terugkomst 02/10 Lissabon – Brussel: 12u30-16u30

Inschrijving

Je kan gerust inschrijven, gebruik daarvoor onderstaande inschrijvingslink. Bij wijze van voorschot vragen we € 200 te betalen bij de voorinschrijving. Opgelet: je inschrijving is bindend en kan slechts geannuleerd worden indien je zelf hiervoor een annulatieverzekering hebt afgesloten.
Indien u samen reist met een partner dient u elk afzonderlijk in te schrijven, u kan de naam van uw partner invullen in het daarvoor voorziene vak.

De prijs

Piloot 1 persoonskamer € 2635

Piloot 2 persoonskamer € 2089

Passagier 2 persoonskamer € 1689

Inbegrepen

 • Motortransport vanuit Gent
 • Vluchten Brussel-Porto en Lissabon-Brussel
 • Overnachtingen in hotels, op basis van halfpension (behalve 2de avond)
 • Assistentie voor GPS via onze specialist “Waypoint” te Leuven
 • Begeleiding ter plaatse
 • Uitgewerkte routes voor GPS (Garmin / Tom Tom Rider) (opgelet: de routes werden NIET op voorhand verkend)

Niet inbegrepen

 • Brandstof
 • Dranken en overige maaltijden
 • Eventuele parkinggelden die de hotelier zou vragen voor bewaking motor
 • Toegangsgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekering (persoon/voertuig), pechverhelping en technische bijstand
 • Tolgelden
Hotel wordt gereserveerd via Reizen De Lathauwer, Leopoldlaan 100, 9300 Aalst.

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering die we allemaal hebben raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig. Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima. Zoniet kan je deze via ons afsluiten bij Touring Verzekeringen (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5,4% van de totale reissom (+ € 3 opmaak polis)
 • Bijstandsverzekering persoon: € 3 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) voor Europa
 • Bijstandsverzekering persoon: € 6 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) voor verre reizen (Afrika, Azië …)
 • Bijstandsverzekering persoon + voertuig: € 5,5 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)
 • Combi annulatie- en verzekering bijstand personen: 6,5% van de totale reissom (+ € 3 opmaak polis)
  • Ook nog uit te breiden met bijstand aan voertuig (motor): € 2,5 per voertuig per dag (incl dag van heen- en terugreis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)

 Tarieven onder voorbehoud van wijziging door de verzekeringsmaatschappij (Touring)

Algemene voorwaarden verzekering

De hotels

Dag 1 & 2: 23-24 september 2020

Palacio do Freixo

hotel1
Het hotel

Dag 3: 25 september 2020

Pousada de Braganca

hotel2
Het hotel

Dag 4: 26 september 2020

Melia Ria

hotel3
Het hotel

Dag 5: 27 september 2020

Palace hotel de Bussaco.

hotel dag 5
Het hotel

Dag 6 – 7: 28 – 29 september 2020

Tryp hotel

Hotel dag 6-7
Het hotel

Dag 8 – 9: 30 – 31 september 2020

Pousada Cidadela

hotel-dag-8-9
Het hotel

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1: Brussel –  Porto

Motorreis portugal

Aankomst in Porto, Portugal.

Onze motoren staan op de luchthaven en we rijden naar onze eerste overnachting in de prachtige Pousada van Porto, Palacio do Freixo. Hier verblijven we 2 nachten.

Deze avond installeren we ons in het hotel en kunnen de avond gebruiken om elkaar te leren kennen en te genieten van lekker eten en een lekker drankje. Het avondeten is niet voorzien in de reservatie en de prijs van de reis. Dit om iedereen de nodige vrijheid te kunnen garanderen.

Dag 2: Porto

Portugal

Porto, de hoofdstad van het Noorden. Het is één van de oudste steden van Portugal met vele charmante plekjes. Er is de mogelijkheid vandaag deze mooie stad te ontdekken of al de motor op te springen om een rondrit te maken in de omgeving. Als u verkiest om Porto te ontdekken, vergeet zeker niet het oude treinstation, de ijzeren bruggen over de Douro en de oude volkswijk Ribeira een bezoekje te brengen.

Tijdens de rondrit rijden we langs de Westkust naar boven. Viana do Castelo is een mooi dorpje aan de monding van de Lima. Hierna kussen we de grens met Spanje in Valenca do Minho met zicht op het Spaanse Tui. We rijden verder naar Soajo en Lindoso, bekend voor de typische Espigueros. We volgen de rivier Lima naar Ponte Da Barca en Ponte de Lima om terug af te zakken naar Porto.

2de overnachting in Palacio do Freixo. Deze avond is er geen georganiseerd avondmaal gezien de verschillende dagindelingen.

Dag 3: Porto – Bragança

dag3portugal

Vandaag ontdekken we de streek Minho. Het meest groene deel van het hele land. Het wordt ook wel eens de geboortestreek van Portugal genoemd. In de mooie valleien van het Douro-dal groeien de druiven voor de bekende Vinho Verde. We rijden langs de heilige stad Braga , het middeleeuws stadje Guimaraes en het prachtige nationaal park Penada-Geres. We eindigen onze rit door het ruige landschap van Tras os Montes in Braganca, waar we overnachten in de Pousada de Braganca.

Dag 4: Bragança – Aveiro

dag4portugal

We rijden nog even door  Tras os Montes en vervolgen onze weg Zuidwaarts.

Veel kronkelende wegen en uitgestrekte landschappen met kleine dorpjes domineren vandaag. We eindigen de dag in Aveiro. Door de vrolijk gekleurde huisjes en de vele bootjes op de waterwegen, wordt dit het Venetië van Portugal genoemd.

We overnachten in hotel Melia Ria.

Dag 5: Aveiro – Luso

dag5portugal

Vanuit Aveiro rijden we vandaag door de wijnstreek van de Dao naar Luso. Luso is bekend voor het mineraalwater dat in de stad nog uit de talrijke fonteintjes vloeit.

Deze nacht verblijven we in een voormalig jachtpaleis van de laatstse Portugese koningen, Palace hotel de Bussaco.

Dag 6: Luso – Belmonte

dag6portugal

Vandaag zetten we koers naar de hoogste bergketen van Portugal, de Serra da Estrela. We verblijven aan de rand van het park in Belmonte.

Het Tryp hotel is onze overnachtingsplek voor de komende 2 nachten.

Dag 7: Belmonte

dag7portugal

Deze dagrit neemt ons mee door  de omgeving van het indrukwekkende Serra da Estrela. Het hoogste punt, de Torre, mag zeker niet ontbreken tijdens deze rit.

Dag 8: Belmonte – Cascais

Vandaag rijden we door het mooie stroomgebied van de Zezere, een zijrivier van de Taag. De Castelo de Bodedam is een van de hoogste structuren en een van de belangrijkste dammen in Portugal. De avond brengen we door in Cascais, een mooi vissersdorp in de buurt van Lissabon.

We verblijven 2 nachten in de Pousada Cidadela, een modern hotel gebouwd binnen de wallen van de 16de eeuwse Citadel.

Dag 9: Cascais (Lissabon)

dag9portugal

Vandaag is er de keuze om Lissabon te ontdekken of een laatste rit in de omgeving van Lissabon te rijden. Lissabon strekt zich uit over 7 heuvels en kent vele wijken. Zeker niet te missen zijn Bélem met de beroemde toren en het klooster. De oudste wijk Alfama, aan de voet van het paleis, is een waar labyrint van paadjes, poorten en trappen. De wijk Baixa met het indrukwekkende plein aan de de oever van de Taag, Praca do Comercio en zo vele andere bezienswaardigheden zijn een bezoekje meer dan waard.

Tijdens de rit passeren we langs het wondermooie Azenhas do Mar, Sintra met het romantische Paleis Pena en het prachtige natuurgebied van Arrabida.

Dag 10: Lissabon – Brussel

dag10portugal

De motoren worden ingeladen en we vertrekken terug naar België.

Gaat de reis zeker door ?

Voor elke reis hebben we een minimumaantal deelnemers nodig. De laatste jaren werd op onze reizen dit minimum steeds gehaald.

Indien in uitzonderlijke omstandigheden de reis toch zou afgelast worden brengen we je daar uiteraard zo snel mogelijk van op de hoogte en storten we het betaalde voorschot integraal terug.

Inschrijven

Portugal piloot EENpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Portugal Piloot TWEEpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Portugal Passagier TWEEpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0