Doel van onze motorreis

Van Malaga naar Bilbao

De reis doorkruist Spanje, van Zuid naar Noord. We landen in Malaga en gaan zo noordwaarts naar Bilbao via de westelijke kant van Spanje. Een uitstapje via Portugal staat ook op het programma waar we het prachtige Parque Natural da Serra da Estrela zullen doorkruisen.

De motorreis

Met deze motortoer kan je genieten van prachtige natuurparken, routes doordrenkt van oude geschiedenis, fascinerende natuurlijke landschappen, charmante dorpjes en steden waarvan vele tot werelderfgoed zijn verklaard.

Deze rondreis, die begint in Malaga, voert je langs mooie glooiende wegen naar de eindbestemming Bilbao. Het welbekende Picos de Europa mag er uiteraard niet ontbreken. In totaal zullen we zowat 2.500 km afleggen op 8 dagen langs glooiende wegen. We hebben terug een korte en een lange route maar zelfs de korte route bedraagt meestal meer dan 300km.

De data

Van 19 mei tot en met 27 mei 2024

Inschrijving

Wees zeker van je plaats en schrijf meteen in via onderstaande inschrijvingslink. Door de betaling van het voorschot van €400 is je plaats gegarandeerd.
Opgelet: je inschrijving is bindend. Indien je nadien je inschrijving annuleert vallen de mogelijke kosten ten laste van jou. Indien je reeds over een annulatieverzekering beschikt, of deze specifiek voor deze reis afsluit, gelieve dan steeds de voorwaarden van deze verzekering goed na te kijken.

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling

De prijs

 • Piloot Tweepersoonskamer: € 2019
 • Passagier (tweepersoonskamer): € 1.469
 • Piloot Eenpersoonskamer:  prijs piloot tweepersoonskamer + € 500

Inbegrepen

 • Transport motor (Herzele naar Malaga en Bilbao naar Herzele).
 • Vlucht + transfer naar losplaats van de moto’s
 • Kamer op basis van halfpension.
 • Een leuke GPS-route die we voor elke dag voorzien. Daar waar mogelijk worden alternatieve routes aangeboden.
 • GPS-assistentie.
 • Vrijheid en avontuur.
 • Fuel protection voor de vlucht.
 • Aflever- en ophaallocatie van de moto’s is te Herzele, indien er voldoende deelnemers zijn uit Limburg, Vlaams-Brabant (ten Oosten van Brussel) of Antwerpen bestaat de kans dat we een bijkomende aflever- en ophaallocatie voorzien in Rotselaar (nabij Leuven).

Niet inbegrepen

 • Toegangsgelden voor bezienswaardigheden.
 • Brandstof motor.
 • Parkinggelden die hotelier vraagt voor bewaking motor.
 • Maaltijden en dranken die niet inbegrepen zijn in de half pension formule of die buiten het hotel aangekocht worden.
 • Alle persoonlijke uitgaven.
 • Annulatie- en bijstandsverzekering persoon/voertuig.

De reisorganisator is Reizen De Lathauwer, Gentsesteenweg 41, 9300 Aalst (aangesloten bij de VVR en verzekerd tegen financieel onvermogen door AMLIN).

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via Reizen De  Lathauwer afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 6,25% van de totale reissom (minimum van 25 euro per polis)
 • Reisbijstand + bagage (max waarde 1250 euro per persoon):
  • Geografisch Europa: 4 euro per persoon per dag (inclusief dag van vertrek en aankomst in België) – minimum van 25 euro per persoon
 • Combinatie van annulatie, reisbijstand en bagage: 6,25% van de totale reissom + € 4 per persoon – minimum 25 euro per persoon
 • Bijstand voertuig Europa (niet geldig in België): Enkel mogelijk in combinatie met reisbijstand + bagage of de combinatieverzekering: supplement van 52 euro per voertuig per reis bovenop de afgesloten premie (annulatie en/of bijstand)
Algemene voorwaarden verzekering

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN CLUBMOT REIZEN – REIZEN DE LATHAUWER

Gaat de reis zeker door?

Annulatie ten gevolge van onvoldoende inschrijvingen

Om deze reis te kunnen laten doorgaan dienen er minimum 25 piloten ingeschreven te zijn.
Indien Clubmot annuleert omwille van onvoldoende inschrijvingen zijn hier geen annulatiekosten aan verbonden voor jouw als klant.

Bezienswaardigheden / reisplanning

We voorzien voor elke dag een rit. Uiteraard staat het je vrij om deze al dan niet te rijden en eventueel een eigen alternatief te voorzien.

Dag 1

dag10portugal

Vlucht van Brussel naar Malaga. We landen in Malaga om 14u45, we hebben deze dag geen rit voorzien, even genieten van de faciliteiten van het hotel staat op het menu.

Het hotel

Parador Malaga Golf

Autovia MA-20 (Malaga – Algeciras) Salida Coin 29004 Malaga

Het hotel

Dag 2

Spanje Zuid-Noord dag 2

Vanuit Malaga gaan we westwaarts naar Ronda. Deze tocht brengt ons langs 2 mooie natuurparken, Parque Natural de las Nieves en Parque Natural Sierra de Grazale.We komen aan in Ronda waar we logeren aan de Tajo de Ronda. De Tajo de Ronda is een kloof in de stad Ronda die de stadsdelen Mercadillo en La Ciudad (de oude stad) scheidt.

Het hotel

Parador Ronda

Plaza Espana, s/n 29400 Ronda

Het hotel

Dag 3

Spanje Zuid-Noord dag 3

Deze dag gaan we van Ronda naar Cordoba. We rijden door het Sierras Subbelicas Natural Park. Langs deze route passeren we Priego de Cordoba waar we een prachtige historische wijk, Barrio de la Villa, kunnen bezichtigen en een barokke fontein Fuente del Rey. De route trakteert je op fraaie vergezichten over het Andalusiche landschap. Ons eindpunt is Cordoba, de stad die op 122m boven zeeniveau ligt, aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het gebergte Sierra Morena. Sinds 1984 staat het historisch centrum van de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het hotel bevindt zich op 15 minuten van het centrum met de bus of taxi (ong. 10€).

Het hotel

Crisol Jardines de Cordoba

Calle Poeta Alonso de Bonilla, Cordoba

Het hotel

Dag 4

Spanje Zuid-Noord dag 4

We doorkruisen terug een nationaal park, de Sierra de Cardena y Montoro, een beschermd natuurgebied. Het natuurpark vertoont  verschillende interessante elementen waaronder megalithische begravingen in Cardena en is één van de laatste toevluchtsoord voor de hoogst bedreigde lynx en de steeds zeldzamere wolf. We passeren langs Guadalupe, op de lijst van de mooiste dorpen in Spanje, en zijn prachtig klooster (UNESCO Werelderfgoed).

Het hotel

Parador Oropesa

Pl. Palacio 1, 45560 Oropesa

Het hotel

Dag 5

Spanje Zuid-Noord dag 5

Deze rit brengt ons naar de Parque National da Serra da Estrela, het grootste beschermde gebied van Portugal via Plasencia en Covilha. Plasencia, een monumentale stad met een dikke stadsmuur met 68 torens en 6 poorten is zeker een bezoekje waard. Covilha ook genaamd als de toegangspoort to de Serra da Estrela, is de grootse textielproducent in Portugal.

Het hotel

Vila Galé Serra da Estrela

Fonte Santa, 6260-013 Manteigas

Het hotel

Dag 6

We blijven nog een dagje in Portugal rondtoeren. Deze route brengt ons langs de Côa vallei, een gebied dat geldt als de meest opmerkelijke ‘openluchtmuseum’ van de Paleolitische kunst. We rijden uiteraard tijdens onze rit terug een aantal mooie dorpen zoals Torre de Moncorva en Vila Nova de Foz Côa tegemoet. Ons eindpunt is Braganza met zijn citadel en ommuurde bovenstad.

Het hotel

Exe Sao Lazaro

Av. do Sabor 2, 5300-367 Braganza

Het hotel

Dag 7

Onze laatste km in Portugal eindigen we met de Parque Natural de Montesinho. Terug in Spanje treffen we Ponferrada, een gezellig kleine stad bekend om zijn imposante Tempelierskasteel. Verder rijden we door de Valle de Laciana, door UNESCO als Biosphere Reserve benoemd met als hoofdstad Villablino. We eindigen onze rit in Oviedo met als populaire bezienswaardigheden de “Santa Maria del Naranco” en de “Catedral de San Salvador”.

Het hotel

Eurostar Palacio de Cristal, een hotel ontworpen door Santiago Calatrava bekend om zijn spectaculaire creaties.

Callo Policarpo Herrero, s/n, 33006 Oviedo

Het hotel

Dag 8

Om in schoonheid te eindigen op onze laatste dag in Spanje hebben we een rit door 2 natuurparken uitgestippeld, de Parque National de Picos en de Parque Regionale Montana de Riano. De Parque National de Picos betekent letterlijk de pieken van Europa en het park staat bekend om haar fantastische berglandschap. Onze laatste hotel bevindt zich in Santander, de hoofdstad van Cantabrië en ligt aan een schilderachtige schelpvormige baai.

Het hotel

Hotel Bahia

Calle Cadiz 22, 39002 Santander

Het hotel

Dag 9

Dit is de laatste dag. Helaas aan alles komt een einde. Daar de terugvlucht om 13u50 gepland staat hebben we nog een kortere route uit onze mouw getoverd van Sanatander naar de luchthaven van Bilbao.

Inschrijven

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Spanje Zuid/Noord Piloot EENpersoonskamer

400,00Lees meer

Resterende plaatsen: -1

Spanje Zuid/Noord Piloot TWEEpersoonskamer

400,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Spanje Zuid/Noord Passagier

400,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0