Doel van onze motorreis

De laatste jaren zorgen we er bij Clubmot voor dat je opgewarmd aan het echte werk kan beginnen. Dit doen we gedurende een lang weekend met een bestemming binnen een straal van 500 km. Dit jaar is er gekozen voor het minder bekende, maar zeker niet minder aantrekkelijke, Westerwald in het  westelijk gedeelte van Duitsland.

Ligging reisdoel

Begrensd tussen Rijn, Lahn, Dill en Sieg of in ruimere mate de steden Keulen, Koblenz, Siegen en Frankfurt.

De motorreis

In Malmedy vertrekken we door een stukje Hoge Venen en Eifel richting Cochem waar we de Moezel kruisen. Na de overzet genomen te hebben aan de Rijn duiken we het Westerwald in. Een groen gebied van natuurparken waar men zeer  kwistig is geweest met bochten, kastelen en riviertjes. Een lust om er te kunnen vertoeven. Terugkeren verloopt weer via de Eifel richting Aken.

De data

Van vrijdag 1 mei tot en met maandag 4 mei 2020.

Inschrijving

Je kan gerust inschrijven, gebruik daarvoor onderstaande inschrijvingslink. Bij wijze van voorschot vragen we € 200 te betalen bij de voorinschrijving. Opgelet: je inschrijving is bindend en kan slechts geannuleerd worden indien je zelf hiervoor een annulatieverzekering hebt afgesloten.
Indien u samen reist met een partner dient u elk afzonderlijk in te schrijven, u kan de naam van uw partner invullen in het daarvoor voorziene vak.

De prijs

verblijf in een tweepersoonskamer piloot/duo: € 269

verblijf in een éénpersoonskamer: € 349

Inbegrepen

 • Gratis parking voor de motor aan het hotel
 • Voor elke dag wordt een kortere- en langere route op GPS voorzien (Garmin / Tom Tom Rider) (opgelet: de routes werden NIET op voorhand verkend)
 • Assistentie voor GPS via onze specialist “Waypoint” te Leuven
 • Vrijheid en avontuur
 • Dagelijks gegarandeerd rijplezier
 • Kamer in half pension ( ontbijt/avondeten) in 4* hotel
 • Vrijheid, blijheid en avontuur

Niet inbegrepen

 • Alle toegangsgelden tot musea, enz.
 • Brandstof motor
 • Overige maaltijden en dranken (tijdens de rit, bijvoorbeeld)
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Verzekering (persoon/voertuig), pechverhelping en technische bijstand
Hotel wordt gereserveerd via Reizen De Lathauwer, Leopoldlaan 100, 9300 Aalst.

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering die we allemaal hebben raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig. Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima. Zoniet kan je deze via ons afsluiten bij Touring Verzekeringen (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5,4% van de totale reissom (+ € 3 opmaak polis)
 • Bijstandsverzekering persoon: € 3 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) voor Europa
 • Bijstandsverzekering persoon: € 6 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) voor verre reizen (Afrika, Azië …)
 • Bijstandsverzekering persoon + voertuig: € 5,5 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (+ € 3 opmaak polis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)
 • Combi annulatie- en verzekering bijstand personen: 6,5% van de totale reissom (+ € 3 opmaak polis)
  • Ook nog uit te breiden met bijstand aan voertuig (motor): € 2,5 per voertuig per dag (incl dag van heen- en terugreis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)

 Tarieven onder voorbehoud van wijziging door de verzekeringsmaatschappij (Touring)

Algemene voorwaarden verzekering

Het hotel

Ringhotel Nassau-Oranien ****

Am Elbbachufer 12, D-65589 Hadamar

Hotel Westerwald
Het hotel

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1

Westerwald dag 1

Afspreken doen we in Malmedy waar we na een warm drankje en een koffiekoek  aan het weekend kunnen beginnen. Op eigen tempo en in volle vrijheid verlaten we België via de Hoge Venen, om in Cochem de Moezel te kruisen. In Boppard ligt de overzet op ons te wachten om aan de overzijde van de Rijn het Westerwald te betreden. Nassau is één van de mooie steden welke ons pad kruisen deze dag en we eindigen in Hadamar.

Dag 2

Westerwald dag 2

Vandaag komt het rechter gedeelte van het Westerwald aan de beurt, via de Grosser Feldberg (één van de hogere heuvels uit de buurt 878 m boven de zeespiegel.) De verkenning gaat verder langs de kastelen van Weilburg en Greifenstein, de vakmanshuizen van Herborn en naar Dillenburg (geboorteplaats van Willem van Oranje). Vervolgens dalen we terug richting Hadamar waar in het hotel voor de liefhebbers de wellnessruimte wacht.

Dag 3

Westerwald dag 3

Aanzetten doen we vandaag richting Westerburg om na 50 km de Abdij van Marienstatt langs onze route tegen te komen. Enkele kilometers verder is het Westerwald Motor Museum. De gelegenheid om de oudere tweewielers te bewonderen. Verder voert de tocht ons door verschillende natuurparken naar Montabaur (de lange route voorziet een ommetje via het kuuroord Bad Ems met zijn groot Badeschloss) en Diez. Ons hotel bereiken we weer door eerst nog even de Dom in Limburg am Lann aan te doen.

Dag 4

Westerwald dag 4

Er wacht ons nog een rit van +/- 275 km tot net voor Aken. We komen het klooster van Ehrenstein am de Wied tegen en nemen nogmaals het veerpond om de Rijn over te steken in Bad Hömmingen, doorkruisen het noordelijk gedeelte van de Eifel om vervolgens, +/- 10 km voor Aken, weer aan de autosnelweg toe te komen. Hier heb je de keuze om je weg huiswaarts te laten verlopen richting Luik of Antwerpen om zo een bochtig weekend af te sluiten.

Gaat de reis zeker door ?

Voor elke reis hebben we een minimumaantal deelnemers nodig. De laatste jaren werd op onze reizen dit minimum steeds gehaald.

Indien in uitzonderlijke omstandigheden de reis toch zou afgelast worden brengen we je daar uiteraard zo snel mogelijk van op de hoogte en storten we het betaalde voorschot integraal terug.

Inschrijven

Westerwald EENpersoonskamer

0,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Westerwald één deelnemer in een TWEEpersoonskamer

0,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0