Doel van onze motorreis

Nu de Brexit stilaan in zijn definitieve plooien is gevallen is de tijd rijp om de overzet naar het Verenigd Koninkrijk te maken. Voor onze korte trip 2022 gaan  we Zuid-Engeland verkennen. Een regio met de ruige kliffen, natuurparken, authentieke lieflijke dorpjes en fijne stuurwegen.

Ligging reisdoel

Whiteley, gelegen onder Winchester of tussen Southampton en Cosham.

De motorreis

Afspreken doen we op de parking Mannekensvere Noord om van daaruit richting Calais te rijden en de Eurostar door de tunnel richting Folkestone te nemen. Daar begint ons verlengd weekend pas echt en zal ze na vier dagen toerplezier ook eindigen.

De data

Van vrijdag 29 april tot en met maandag 02 mei 2022

Inschrijving

Wees zeker van je plaats en schrijf meteen in via onderstaande inschrijvingslink. Alleen op die manier kunnen wij je garanderen dat je plaats gereserveerd is.
Opgelet: je inschrijving is bindend. Indien je nadien je inschrijving annuleert vallen de mogelijke kosten ten laste van jou. Indien je reeds over een annulatieverzekering beschikt, of deze specifiek voor deze reis afsluit, gelieve dan steeds de voorwaarden van deze verzekering goed na te kijken.

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

De prijs

Piloot TWEEpersoonskamer: € 489

Passagier: € 349

Piloot EENpersoonskamer supplement: € 130

Inbegrepen

 • Gratis parking voor de motor aan het hotel
 • Voor elke dag wordt een kortere- en langere route op GPS voorzien (Garmin / Tom Tom Rider) (opgelet: de routes werden NIET op voorhand verkend)
 • Assistentie voor GPS via onze specialist “Waypoint” te Leuven
 • Dagelijks gegarandeerd rijplezier
 • Kamer in half pension ( ontbijt/avondeten) in 4* hotel, beoordeeld met 8,2/10 door Booking.com en 4/5 door Tripadviser
 • Vrijheid, blijheid en avontuur
 • Een uitgebreide reisomschrijving en toeren worden tijdig bezorgd voor vertrek

Niet inbegrepen

 • Alle toegangsgelden tot musea, enz.
 • Brandstof motor
 • Overige maaltijden en dranken (tijdens de rit, bijvoorbeeld)
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Verzekering (persoon/voertuig), pechverhelping en technische bijstand
 • Voor deze reis is er geen Meet & Greet voorzien

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via ons afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5,5% van de totale reissom
 • Bijstandsverzekering persoon: € 3 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis voor Europa (minimaal € 25/polis)
 • Bijstandsverzekering persoon: € 6 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis voor verre reizen (Afrika, Azië …) (minimaal € 25/polis)
 • Bijstandsverzekering persoon + voertuig: € 7 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (dekking voertuig enkel geldig in Europa) (minimaal € 25/polis)
 • Combi annulatie- en verzekering bijstand personen: 7,5% van de totale reissom (minimaal € 40/persoon)
  • Ook nog uit te breiden met bijstand aan voertuig (motor): € 4 per voertuig per dag (incl dag van heen- en terugreis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)

Tarieven onder voorbehoud van wijziging door de verzekeringsmaatschappij (VAB).

Deelnemers die dit jaar een verzekering afsloten bij Touring voor een reis die niet kon doorgaan omwille van Covid19, gelieve contact op te nemen met Reizen De Lathauwer via clubmot@reizendl.be ; zij zullen dan nakijken met Touring of deze verzekering opnieuw kan gebruikt worden.

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN CLUBMOT REIZEN – REIZEN DE LATHAUWER

Brexit/covid maatregelen

Het hotel gaat er prat op dat ze de Covid normen streng hanteren en zijn er trots op  dat ze het strenge AA Covid 19 certifcaat bekomen hebben. Dit door de strenge veiligheidsmaatregelen welke ze getroffen hebben.        Ongeacht hiervan zullen we de maatregelen van de overheid goed opvolgen en indien er verstrengingen zich opdringen je tijdig hiervan op de hoogte brengen.

Een Covid Safe Ticket is wel verplicht.

Wat de PCR test betreft volgen we dit op de voet op en indien deze ter plaatse moet afgenomen worden nemen we contact met het hotel om deze gezamenlijk af te kunnen leggen.

Je Europese rijbewijs is nog steeds geldig.

Het internationaal paspoort (bordeaux gekeurde boekje) is verplicht. Geldigheid best eens nakijken.

De Europese ziekteverzekeringskaart geeft je als EU-burger nog steeds toegang tot de plaatselijke gezondheidszorg

Gaat de reis zeker door ?

Voor elke reis hebben we een minimumaantal deelnemers nodig. Tot voor Covid behaalden we dit steeds. Indien in uitzonderlijke omstandigheden de reis toch zou afgelast worden brengen we je daar uiteraard zo snel mogelijk van op de hoogte en storten we het betaalde voorschot integraal terug.( best even navragen of dit nog steeds geldig is)

Bezienswaardigheden / reisplanning

Dag 1 – 29/04/2022

Eens de trein verlaten gaat het via de linkerzijde van de weg richting hotel. Dit via het knusse stadje Rye, de kliffen van de Seven Sisters, Brighton met zijn authentieke pier, het natuurpark South Downs

Dag 2 – 30/04/2022

Gaat het N/W richting Wells. Voor de deelnemers welke niet op een Kilometer zien doen we de Kloof van Cheddar aan. Voor zij die dan weer meer van oudere motoren en auto’s houden kan er het museum in Beaulieu bezocht worden. Laatste gedeelte van de dag gaat door het New Forest richting Southampton.

Dag 3 – 01/05/2022

Vertrekken doen we naar Winchester, rijden langs Bath en keren terug via het monument van Stonehenge, één van de beroemste prehistorische locaties in Europa.

Dag 4 – 02/05/2022

De laatste dag gaat weer via het natuurpark van South Downs, het kasteel van Bodiam en weer naar de terminal van de Eurostar

Het hotel

Solent Hotel & Spa

Rookery Avenue, Whiteley Fareham Hampshire p015 7AJ   Great Britain

hotel almeria 1
Het hotel

Inschrijven

Je kan slechts voor één persoon tegelijk inschrijven.
Indien je samen reist met een partner dien je elk afzonderlijk in te schrijven, je kan tijdens je inschrijving al wel de naam van je partner invullen in het daarvoor voorziene vak tijdens de inschrijving zodat we hiermee zeker rekening kunnen houden bij de kamerindeling.

Zuid-Engeland Piloot EENpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Zuid-Engeland Piloot TWEEpersoonskamer

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0

Zuid-Engeland Passagier

200,00Lees meer

Resterende plaatsen: 0