Het land

Een motorreis naar de Gouden driehoek, in het Noorden van Thailand. Voornamelijk het drielandenpunt van Thailand, Laos en Myanmar is een populair toeristisch gebied. Hier komen de Ruak-rivier en de Mekong samen. De streek is vooral bekend voor zijn uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, afgelegen bergstammen en exotische dieren.

Het gebied is sinds 1920 samen met de Gouden Sikkel (Afghanistan, Iran en Pakistan) het gebied met de grootste illegale opium-productie van Azië. De Gouden Driehoek beslaat een oppervlakte van ongeveer 950.000 km² en was tot begin 21e eeuw de grootste heroïne-producent ter wereld, een positie die tegenwoordig door Afghanistan wordt bekleed.

Tussen de groene rijstvelden gaan we voor jou op zoek naar de mooiste bergwegen om dit tot een onvergetelijke motorreis te laten uitgroeien.

Vanuit de Gouden Driehoek reizen we verder naar het Noorden van Laos richting Zuid. Laos is volledig landlocked en is aldus het enige land in Pacifisch Azië dat geen kustlijn heeft. Het landschap is grotendeels erg ruw bergachtig terrein met hier en daar wat vlakke gebieden, voornamelijk langs de Mekong. We rijden door nationale parken, over bergen en volgen de Mekong rivier, die van Tibet tot de Zuid-Chinese zee stroomt, en voor een deel de grens uitmaakt tussen Laos en Thailand.

Met een beetje geluk kunnen we nog olifanten spotten vanop de Elephant observation tower in Ban Na, kort bij Vientiane, waar nog een populatie wilde olifanten leeft.

* De duurtijd van de reis ter plaatse is 12 dagen waarvan 10 dagen met de motor.

De data

Nog te bepalen

De vluchten

Nog te bepalen

Inschrijving

Omdat deze reis nog in volle voorbereiding is, is het momenteel nog niet mogelijk hiervoor in te schrijven.

De prijs

Nog te bepalen

Inbegrepen

 • Huurmotor Suzuki V-Strom 650 of Honda 500
 • Hotel in halfpension (ontbijt en middagmaal)
 • Begeleiding van 1 Clubmot medewerker en 1 lokale gids
 • Begeleiding van 1 assistentiewagen.
 • Vluchten, bagage en taksen (prijzen nog onder voorbehoud van wijziging)
 • 1 boottocht in de Gouden Driehoek
inbegrepen

Niet inbegrepen

 • Brandstof voor de motoren
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Fooien
 • Visumkost Laos
 • Kosten voor internationaal paspoort (verplicht om naar Thailand te reizen)
 • Alle diensten die niet vermeld worden onder de rubriek “Inbegrepen”
 • Reisverzekering

De reisorganisator is Reizen De Lathauwer, Gentsesteenweg 41, 9300 Aalst (aangesloten bij de VVR en verzekerd tegen financieel onvermogen door AMLIN).

Verzekering

Een goede verzekering is geen overbodige luxe.

Naast een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die we allemaal hebben, raden wij zeker ook aan om minimaal een bijstandsverzekering af te sluiten, zowel voor persoon als voor voertuig.

Heb je reeds dergelijke verzekering? Prima.
Zoniet kan je deze via ons afsluiten bij VAB (aan te geven bij inschrijving).

 • Annulatieverzekering: 5,5% van de totale reissom
 • Bijstandsverzekering persoon: € 3 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis voor Europa (minimaal € 25/polis)
 • Bijstandsverzekering persoon: € 6 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis voor verre reizen (Afrika, Azië …) (minimaal € 25/polis)
 • Bijstandsverzekering persoon + voertuig: € 7 per persoon per dag incl. dag van heen- en terugreis (dekking voertuig enkel geldig in Europa) (minimaal € 25/polis)
 • Combi annulatie- en verzekering bijstand personen: 7,5% van de totale reissom (minimaal € 40/persoon)
  • Ook nog uit te breiden met bijstand aan voertuig (motor): € 4 per voertuig per dag (incl dag van heen- en terugreis) (dekking voertuig enkel geldig in Europa)

Tarieven onder voorbehoud van wijziging door de verzekeringsmaatschappij (VAB).

Deelnemers die dit jaar een verzekering afsloten bij Touring voor een reis die niet kon doorgaan omwille van Covid19, gelieve contact op te nemen met Reizen De Lathauwer via clubmot@reizendl.be ; zij zullen dan nakijken met Touring of deze verzekering opnieuw kan gebruikt worden.

Algemene voorwaarden verzekering

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Clubmot reizen – reizen de lathauwer

Gaat de reis zeker door?

Annulatie ten gevolge van onvoldoende inschrijvingen

Om deze reis te kunnen laten doorgaan dienen er minimum 8 piloten ingeschreven te zijn.
Indien Clubmot annuleert omwille van onvoldoende inschrijvingen zijn hier geen annulatiekosten aan verbonden voor jou als klant.

Annulatie van de reis tgv Covid-19

Indien de Belgische overheid beslist dat er niet mag afgereisd worden naar de gekozen bestemming of indien de bestemming een rode zone is op het moment van vertrek zullen Clubmot en Reizen De Lathauwer de reis kosteloos annuleren conform de op dat moment geldende wetgeving. De kosteloze annulatie is niet van toepassing op eventueel geboekte of genoten verzekeringen, daar deze onder een andere wetgeving vallen. Voor de afgesloten verzekering verwijzen wij naar de commerciële policy van de verzekeraar op dat moment.

Het reisprogramma

 | Vertrek naar Thailand

dag8 noord griekenland

 | Aankomst in CHIANG MAI

Om de lange reis te verwerken plannen we deze dag geen uitstap zodat iedereen rustig kan acclimatiseren.

Chiang Mai is de leukste stad van Noord-Thailand. Chiang Mai heeft een knusse oude stadskern vol verstopte woonwijkjes, smalle steegjes en eeuwenoude tempels. Bekijk de oude stadsmuren en toegangspoorten en maak een wandeltocht langs alle oogverblindend mooie tempels. Aanschouw hoe de monniken in hun feloranje gewaden over de binnenplaatsen schuifelen en het is even alsof je honderden jaren terug in de tijd reist.

Night Bazaar

Een stukje buiten het oude centrum ligt de Chiang Mai Night Bazaar. Dit overdekte winkelcomplex is tot de nok gevuld met kraampjes vol neppe merkkleding, gebrande cd’s en boeddhabeeldjes. Overdag heb je hier weinig te zoeken, maar wanneer de zon onder gaat vullen de straten rondom het complex zich met verkopers en verandert dit deel van de stad in één groot mierennest. Honger gekregen van het winkelen? Ga op zoek naar de overdekte markthal voor een hapje street food. Koop coupons bij de balie, bestel eten bij een stalletje naar keuze en schuif met je verse prakje aan bij één van de tafeltjes in de hal.

 | Chiang Mai naar Chiang Khong

We rijden van Chiang Mai naar het Noorden van Thailand naar de befaamde Gouden Driehoek

De Witte Tempel, is een hedendaagse en onconventionele boeddhistische tempel in Chiang Rai. Hij is ontworpen door Chalermchai Kositpipat in 1997. De tempel is gebouwd in een witte kleur om de reinheid van Boeddha weer te geven. Met witte mozaïek wordt de wijsheid van Boeddha weerspiegeld. Naar verwachting zal de bouw van het complete tempelcomplex pas rond 2070 volledig afgerond zijn. Het volledige complex zal dan uit negen gebouwen bestaan.

 | Tachileik naar Boten (Laos)

dag 4

Een dag boordevol actie!! We steken de grens over naar Laos voor een reeks geweldige bergritten

 | Boten naar Ban Kat

dag 5

Vandaag proberen we een halve dag te rijden en streven we ernaar om voor de lunch in ons resort te zijn.
Ban Kat ligt midden in een natuurreservaat en het resort “moest”. De locatie is absoluut prachtig. Het is gelegen in de bergen net naast een mooi beekje.
Een geweldige locatie om te chillen aan het zwembad of te genieten van een aantal van de beschikbare activiteiten, waaronder een geweldige zipline-ervaring.

 | Ban Kat naar Luang Prabang

dag 6

Ontdek de verbazingwekkende weg van Oudom Xai naar Luang Prabang. Het duurde jaren om hem te voltooien en wordt nu beschouwd als een van de beste rijwegen in heel Zuidoost-Azië.

 | Rustdag in Luang Prabang

dag7

Wij blijven vandaag een dagje ter plaatse om deze UNESCO-werelderfgoedlocatie te verkennen, gebouwd aan de oevers van de Mekhong.

Luang Prabang is dan misschien een stad, maar het voelt eerder als een groot dorp.’s Ochtends kun je bij verschillende kraampjes terecht voor gevulde baguettes en smoothies, terwijl je ’s avonds terechtkunt bij een night market voor heerlijk eten en souvenirs. Deze night market vindt plaats op de hoofdstraat tussen 17.30 en 22.00 uur.

De meeste bezienswaardigheden liggen in het oude stadscentrum, waardoor alles te voet te ontdekken is. De stad kent prachtige tempels en kloosters, waarvan Wat Xieng Thong de meest indrukwekkende is. De muren van deze tempel zijn bekleed met prachtige mozaïek, die het leven van de gewone Laotiaan uitbeelden.

Verder zijn Wat Wisunarat en Wat Mai Suwannaphumaham een bezoekje waard. Het voormalig paleis van de koning is tegenwoordig een museum, waar je een goed beeld krijgt van de koningen die Laos gekend heeft. Ook staat hier het heiligste Boeddhabeeld van Laos; de massief gouden Pha Bang.

In de stad wonen veel monniken, die je dan ook overal tegenkomt. Iedere ochtend, bij zonsopkomst, gaan de monniken door de straten om aalmoezen (hun eten voor die dag) te ontvangen van de lokale bewoners. De monniken lopen achter elkaar in hun felgekleurde gewaden, wat een erg mooi beeld creëert. Dit is een bijzondere gebeurtenis om een keer mee te maken. Als je getuige wilt zijn van deze mooie traditie, dan zul je rond 06.00 uur in een van de straten van het oude stadscentrum (Th Sakkarin en Th Kamal) moeten staan. Zorg ervoor dat je gepaste afstand houdt van de monniken en vergeet niet je flits uit te zetten. Bedenk je dat het een traditie is voor de lokale bevolking, dus ga niet zelf offers bieden aan de monniken. De monniken mogen enkel zelf geproduceerde producten nuttigen.

 | Luang Prabang naar Vang Vieng

We rijden naar het hoogste punt van de hele reis, door de bergketen naar Mount Phoukoum met als beloning  een prachtig zicht van op een hoogte van bijna tweeduizend meter.

Vang Vieng is een kleine plaats met slechts rond de 25.000 inwoners en ligt aan de route tussen Vientiane en Luang Prabang. Vang Vieng heeft, op de schitterende omgeving na, niks met Laos te maken. Drank, drugs en westers eten is hier overal aanwezig. Guest houses, restaurants, winkeltjes en andere toeristische voorzieningen zijn er dan ook in overvloed.

 | Vang Vieng naar Vientiane

Een ontspannende ochtend met tijd om de wereldberoemde UNESCO-erfgoedsite van de “Vlakte der Kruiken” te bezoeken. In de middag rijden we terug de bergen in en zullen we adembenemende landschapen te zien krijgen.

We hebben als doel om Vientiane voor de vroege middag te bereiken en enkele bezienswaardigheden van de hoofdstad te bekijken.

 | Vientiane naar Chiang Kham

We nemen de “Friendship Bridge” over de Mekhong-rivier en gaan terug naar Thailand. We rijden het grootste deel van de dag langs de oevers van de machtige Mekhong naar  Chiang Kham.

Chiang Kham is bekend in heel Thailand vanwege de teakhouten huizen aan de oevers van de Mekhong.

 | Van Chiang Kham naar Phitsanulok

Hoewel een groot deel van historisch Phitsanulok bij een grote brand in 1955 verwoest werd, staan enkele religieuze gebouwen gelukkig nog fier overeind. De boeddhistische tempel Wat Phra Si Rattana Mahathat is de belangrijkste trekpleister van de stad. Dit indrukwekkende tempelcomplex werd in het jaar 1357 door de koning van Sukhothai gebouwd en bevindt zich in een mooi park, aan de oevers van de rivier Nan. Het gouden Boeddhabeeld in het hoofdgebouw van de tempel draagt de naam Phra Phuttha Chinnarat en wordt door velen gerekend tot de mooiste boeddha’s van Thailand.

 | Van Phitsanulok naar Nan

Op deze dag rijden we één van de beste motorroutes van Thailand.
We rijden door het Nam Nan-nationaal park, een van de vele hoogtepunten van onze reis.

 | Van Nan naar Chiang Mai

We nemen nog een dag rust in Chiang Mai om de dag nadien het vliegtuig te nemen naar België.

 | Vertrek naar België

dag8 noord griekenland

 | Aankomst in België

Een greep uit de hotels

*Deze of minstens gelijkwaardige hotels worden aangeboden.

Nam Kat Yorla Pa

nam kat yorla pa

Dag 3 verblijven we in dit hotel gelegen in een prachtige setting van het nationale park.

Best Western Vientiane Hotel

Best Western Vientiane

Dit hotel is gelegen in het centrum van Vientiane dichtbij de Mekong rivier en in het hart van het nachtleven.

Jing Land Hotel

jing land hotel

We verblijven dicht bij de Chinese grens in dit mooi onderhouden hotel zodat we van hieruit de ideale uitvalsbasis hebben.

Mylaohome

Mylaohome

Dit unieke hotel is gelegen in het hart van UNESCO werelderfgoed Luang Prabang. Het is gebouwd in een specifiek traditionele Laos Teak huis stijl.